Un detinut de la Penitenciarul Oradea s-a spanzurat in celula in care isi ispasea pedeapsa pentru trafic de minori
Stiri Oradea

Un detinut de la Penitenciarul Oradea s-a spanzurat in celula in care isi ispasea pedeapsa pentru trafic de minori

Vă informăm că în data de 19.04.2022, la ora 20.38, cu ocazia distribuirii tratamentului psihotrop, un deținut custodiat de Penitenciarul Oradea, arestat preventiv pentru infracțiunea de trafic cu minori, a fost găsit  spânzurat cu un material textil legat de gratia geamului camerei, de către supraveghetorul secției care era însoțit de asistentul medical  aflat în serviciu.

S-au aplicat, de îndată, primele manevre de resuscitare. A fost apelat numărul unic de urgență 112, iar la 20.44, două echipaje SMURD au continuat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de personalul medical,  la ora 21.17, s-a constatat decesul.

La nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului, iar despre decesul persoanei custodiate, conducerea Penitenciarului Oradea  a anunţat: familia decedatului, judecătorul de supraveghere, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor şi Serviciul de Medicină Legală, care efectuează cercetări în cauză.

interlink.ro

Ne găsești și pe Google News