Un batran din Alesd salvat de pompieri, dupa ce si-a dat foc la casa
Stiri Bihor

Un batran din Alesd salvat de pompieri, dupa ce si-a dat foc la casa

În cursul zilei de miercuri, 17.05.2017, în jurul orei 17.55, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, forțele de intervenție ale Stației de Pompieri Aleșd au fost mobilizate pentru gestionarea unui eveniment produs la o locuință situată pe strada Bobâlna din localitate.

La sosirea echipajelor de pompieri, proprietarul, în vârstă de 73 de ani, era căzut în holul casei, iar flăcările se manifestau în dormitorul locuinței, care era afectat de producerea unei explozii ca urmare a degajării gazului petrolier lichefiat în interiorul încăperii.

Echipajul de stingere a evacuat de urgență proprietarul, predându-l echipajului de pompieri militari paramedici, prezent la fața locului, care i-a acordat primul ajutor (întrucât septuagenarul suferise arsuri de gradul II la nivelul antebrațului drept) și l-a trasportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean.

Simultan, pompierii militari au procedat la stingerea incendiului, respectiv la răcirea și evacuarea celor trei butelii aflate în dormitor, împiedicând explozia acestora.

În urma producerii evenimentului au ars două fotolii, o fereastră, un televizor, articole de îmbrăcăminte și s-au degradat pereții dormitorului, o fereastră, o ușă și o canapea.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

loading...