Un barbat din localitatea Budoi a ucis 3 caini din localiate prin spanzurare. El si o femeie, care l-a instigat, sunt acum cercetati penal si risca inchisoare
Stiri Oradea

Un barbat din localitatea Budoi a ucis 3 caini din localiate prin spanzurare. El si o femeie, care l-a instigat, sunt acum cercetati penal si risca inchisoare

La data de 27 martie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 55 de ani, din localitatea Budoi, județul Bihor, cercetat pentru comiterea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept.

Din cercetări a rezultat că, la data de 26 martie a.c., bărbatul ar fi ucis cu intenție, fără drept, prin spânzurare, câinele unui vecin.

Totodată, din cercetări a rezultat că, în cursul aceleiași zile, la solicitarea unei femei de 28 de ani, localnică, cercetată de polițiști în aceeași cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la uciderea animalelor cu intenție, fără drept, bărbatul ar fi ucis cu intenție, fără drept, tot prin spânzurare, alți doi câini care aparțineau femeii respective.

Tot la data 27 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor îl vor prezenta pe bărbatul de 55 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ne găsiți și pe Google News