Ucrainean prins in vama Valea lui Mihai cu 10.000 de pachete de tigari de contrabanda
Stiri Bihor

Ucrainean prins in vama Valea lui Mihai cu 10.000 de pachete de tigari de contrabanda

noriel.ro
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, județul Bihor, au descoperit într-un microbuz 10.000 de pachete cu țigări de contrabandă, pe care un cetăţean ucrainean încerca să le scoată ilegal din ţară, ascunse într-un loc special amenajat în partea din faţă a compartimentului destinat transportului pentru marfă.

În data de 15.12.2017, în jurul orei 05.30, la P.T.F Valea lui Mihai, jud. Bihor, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul ucrainean Viacheslav S., în vârstă de 50 ani, care conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Polonia.

La controlul specific efectuat s-au descoperit ascunse, în partea din faţă a compartimentului marfă al microbuzului, într-un loc special amenajat, 9.960 pachete ţigarete de diferite  mărci „Marlboro”, „Winston” şi „Kent”, pe care erau aplicate timbre fiscale de Ucraina, pentru care bărbatul nu poseda documente de provenienţă.

Cetăţeanul ucrainean a declarat că ţigările nu îi aparţin şi a primit microbuzul de la un conaţional pentru a transporta coletele în Italia.

orange.ro

Cantitatea totală de țigări, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.