Tudorel Toader pierde Ministerul Justitiei, dupa ce i-a fost retras sprijinul politic si va fi inlocuit cu Eugen Nicolicea.
Politica

Tudorel Toader pierde Ministerul Justitiei, dupa ce i-a fost retras sprijinul politic si va fi inlocuit cu Eugen Nicolicea.

Liderii PSD s-au reunit, astăzi, în şedinţa Comitetului Executiv National, si au decis retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader. O singura persoana s-a impotrivit acestei decizii. 

In aceiasi sedinta, liderii PSD au propus al sefia Justitiei pe Eugen Nicolicea, fost presedinte al Comisiei juridice din camera Deputatilor.

Cei mai mulți dintre liderii PSD i-au reproșat lui Tudorel Toader slaba comunicare cu miniștrii și faptul că a întârziat o serie de acte normative promovate în Guvern, pentru că nu le-a avizat în timp util. 

Azi în CEx s-au exprimat foarte multe nemulțumiri la adresa lui Tudorel Toader, un om pe care personal îl respect și l-am sprijinit în acești doi ani. S-au acumulat foarte multe nemulțumiri din două motive: se tot întârzia avizarea la ministrul Justiției și doamna premier a fost nevoită să intervină. Și a doua, Toader a vorbit despre eventualitatea inițierii unei ordonanțe de urgență fără să facă nimic”, a spus Liviu Dragnea. 

Dacă președintele Klaus Iohannis va refuza să îl numească pe Eugen Nicolicea în fruntea Ministerul Justiției, Dragnea a precizat că se va organiza o nouă ședință a Comitetului Executiv, fără să spună dacă PSD mai are o altă variantă pentru șefia ministerului.

loading...