Trupa Szigligeti pregătește o nouă premieră
Cultura

Trupa Szigligeti pregătește o nouă premieră

Trupa Szigligeti pregătește o nouă premieră: miercuri, 17 noiembrie, de la ora 19, în Sala Mare, vă prezentăm comedia tragică de Friedrich Dürrenmatt, „Vizita bătrânei doamne”. Spectacolul este regizat de directorul artistic al Trupei Szigligeti, Novák Eszter, iar rolurile principale sunt interpretate de actorii trupei, Fábián Enikő și ifj. Kovács Levente, ambii aflați la ceas aniversar în carieră.

Piesa lui Dürrenmatt spune povestea unei vendete pentru dragoste. Claire Zachanassian, multi-miliardara mâncătoare de bărbați, se întoarce în orașul ei natal, aflat în pragul falimentului. Vizita sa aduce speranță în viața cetățenilor care așteaptă ajutor de la ea. Claire oferă o recompensă financiară locuitorilor orașului dacă sunt de acord să-l omoare pe fostul ei iubit, Alfred Ill, din cauza căruia femeia fusese judecată pe nedrept și izgonită din oraș cu mai multe decenii în urmă.

La realizarea spectacolului, contribuie mari personalități ai teatrului maghiar precum designer-ul de decor Zeke Edit, distinsă cu premiul Jászai, dramaturgul Kárpáti Péter , distins cu premiul József Attila, designer-ul de costume Cs. Kiss Zsuzsanna, respectiv compozitorul distins cu premiul Kossuth, Selmeczi György. Rolul titular al producției este interpretat de Fábián Enikő, aflată la aniversarea de 40 de ani de la debutul său pe scenă, iar partenerul său, Alfred Ill, este jucat de Kovács Levente Jr., membru al Trupei Szigligeti de 30 de ani.

Bilete pentru premieră sunt deja disponibile la casieria Teatrului Szigligeti, sau online, pe pagina www.szigligeti.biletmaster.ro, respectiv sunt valabile abonamentele „Szigligeti”. După premieră, în cursul lunii noiembrie, spectacolul se va juca de încă 2 ori: în 21 noiembrie, de la ora 19, sunt valabile abonamentele „Halasi”, iar în 28 noiembrie, de la ora 17, sunt invitați posesorii abonamentelor „Papp Magda”.

Accesul la spectacolele Teatrului Szigligeti se face în continuare pe baza măsurilor de prevenție a răspândirii infecției de Covid-19. Astfel, persoanele cu vârste peste 12 de ani pot intra în sală doar cu prezentarea certificatului european care atestă ori faptul că titularu este vaccinat, ori faptul că a trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În timpul spectacolelor, este obligatorie purtarea măștii și menținerea distanței între persoane.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News