Trei studente de la Facultatea de Muzica din Oradea au obtinut 3 premii I si Marele Premiu la Concursul Național „MUZ DID”
Stiri Oradea

Trei studente de la Facultatea de Muzica din Oradea au obtinut 3 premii I si Marele Premiu la Concursul Național „MUZ DID”

Studenții Departamentului de Muzică al Facultății de Arte, a Universității din Oradea, se fac din nou remarcați, în concursurile de interpretare muzicală internaționale.

Borbiro Timea, studentă în anul III, și Ana Carina Niculaș, studentă în anul II, clasa de flaut a lect. univ. dr. Ariadna Zenaida Mircescu, au obținut 3 premii I și Marele Premiu la secțiunile: Interpretare Muzicală, respectiv Muzică de cameră, din cadrul Concursului Național „MUZ DID”, organizat de Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad. „Ca urmare prestației lor, cele două flautiste de la Universitatea din Oradea au obținut cel mai mare punctaj din concurs, la categoria Interpretare Muzicală și, implicit, locul întâi”, explică lect. univ. dr. Ariadna Zenaida Mircescu.

La rândul lor, studentele Rebeca Balaj, din anul I, și colega ei Adalia Bodog, din anul II, clasa de pian a  lect. univ. dr. Valentina Ventel Horhat, au obținut premiul II, la categoria muzică de cameră, la Concursul Internațional de Interpretare „Elite Musicians International Competition” desfășurat în perioada 1-4 iunie 2023.

„Felicitări din suflet fetelor și mult succes în continuare”, a mai declarat lect. univ. dr. Ariadna Zenaida Mircescu, directoarea Departamentului de Muzică al Facultății de Arte a Universității din Oradea.

 

Ne găsiți și pe Google News