Trei concerte de Anul Nou, vor fi organizate de Filarmonica de Stat Oradea
Cultura

Trei concerte de Anul Nou, vor fi organizate de Filarmonica de Stat Oradea

Filarmonica de Stat Oradea continuă tradiția concertelor de Anul Nou și organizează în debutul anului 2022 trei concerte de excepție, în zilele de 6-7 și 8 ianuarie, de la ora 19, sub bagheta renumitului dirijor spaniol David Giménez Carreras.

Născut la Barcelona, David Giménez Carreras a studiat pianul şi compoziţia la Conservatorul din oraşul natal. S-a specializat în dirijat la Hochschule für Musik din Viena, cu Karl Österreicher, şi la Royal Academy of Music din Londra, cu Sir Colin Davis. A debutat în 1994 la pupitrul  Hannover NDR Orchestra, conducând  apoi orchestre importante: Vienna Philharmonic, The London Symphony, Münchner Philharmoniker, Orchestre de Paris şi Filarmonica Scala din Milano, în săli de concert celebre: Royal Albert Hall, Berlin Philharmonie, Salle Pleyel, Vienna Konzerthaus, Tokyo’s Suntory Hall, Carnegie Hall şi Avery Fisher Hall din New York. A devenit dirijor al Orquestrei Simfònica del Vallès din Barcelona. A colaborat cu solişti precum Yoyo Ma, Antonio Meneses, José Carreras, Plácido Domingo, Anna Netrebko, Kiri Te Kanawa, Roberto Alagna, Angela Gheorghiu, Bryn Terfel şi Diana Damrau.
Acesta revine la Oradea, după ce în vară a condus orchestra Filarmonicii orădene în concertul ”Jose Carreras” ce l-a avut protagonist pe renumitul tenor spaniol.

Programul din acest an cuprinde lucrări ale marilor compozitori clasici, între care Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Dmitri Shostakovich, Aram Khachaturian, Johann Strauss II și Josef Strauss.

Prețul biletelor este cuprins între 10 și 45 lei, în funcție de categorie

Accesul în sala de concerte se face conform HG nr. 112 din 7 decembrie 2021, la o capacitate de 50%. Accesul este permis doar persoanelor vaccinate, trecute prin boală și celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore (efectuat la un laborator). Copiii sub 12 ani nu au nevoie de vaccin.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News