Tragedie chiar de ziua unui copil. Patru frati, toti minori, au ars de vii in propria casa
National

Tragedie chiar de ziua unui copil. Patru frati, toti minori, au ars de vii in propria casa

Sunt copii și sunt cei mai vulnerabili atunci când vorbim despre incendii produse la locuințe sau gospodării! Este o realitate susținută de statistici și anume faptul că cei mici au devenit, pe fondul lipsei de supraveghere, principalele victime în cazul manifestării unor astfel de evenimente.

Cauzele acestor situații sunt multiple, începând de la mijloace de încălzire improvizate, manevrarea necorespunzătoare a aparatelor electrice, a celor care funcționează pe bază de gaze sau alte tipuri de combustibil, continuând cu utilizarea coșurilor de fum fără protecție, neetanșate sau obturate și care nu permit evacuarea gazelor arse, până la lăsarea copiilor nesupravegheați în apropierea unor surse de foc deschis sau a echipamentelor electrice.

Un caz cu adevărat dramatic s-a întâmplat, ieri seară, în Timișoara. Patru destine au fost frânte mult prea devreme din cauza adulților care i-au lăsat nesupravegheați. Peste 30 de pompieri, care au încadrat echipaje de stingere și prim ajutor, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă. Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat faptul că flăcările se manifestau în două camere ale imobilului, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Din nefericire, în urma incendiului, 4 copii cu vârste cuprinse între 1 și 7 ani și-au pierdut viața, iar alte 5 persoane (4 adulți și 1 minor) au necesitat îngrijiri medicale.

Pompierii au fost nevoiți să folosească o cameră cu termoviziune pentru a putea vedea ce este în încăpere. Salvatorii militari au avut nevoie de aproape treo ore pentru a scotoci în cele două încăperi ale apartamentului în căutarea trupurilor micuților. Cei patru copilași au fost găsiți decedați.

Vârstele lor sunt de 4 luni, un an, trei ani și 6 ani. Micuții erau singuri în camera în care au izbucnit flăcările și dormeau. Fratele mai mare era într-o altă cameră iar părinții plecaseră de acasă.

Vecinii spun că părinții obișnuiau să bea și își neglijau copilașii. Polițiștii au început cercetările în acest caz și au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere.

Foto: ilustrativ

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News