Trafic deviat pe șoseaua de centură, din cauza lucrărilor la pasajul de la Universitate
Informatii utile

Trafic deviat pe șoseaua de centură, din cauza lucrărilor la pasajul de la Universitate

noriel.ro
Comisia de circula3ție din cadrul Primăriei Oradea a aprobat joi, 2 iulie, solicitarea constructorului S.C. PORR Construct S.R.L. privind instituirea restricțiilor de circulație pentru lucrarea „Amenajarea intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al Municipiului Oradea și str. Universității, Etapa a V-a  – Construcții ziduri de sprijin”.

Restricțiile de circulație încep de miercuri, 8 iunie și se vor întinde până la data de 10 august 2020.

Traficul care vine dinspre Cluj-Napoca spre Borș va fi deviat pe drumul colector Anghel Saligny cu aproximativ 500 m înainte de vechiul sens giratoriu de la intersecția cu strada Universității și va reveni pe drumul de centură în zona vechiului sens giratoriu.

Sensul de mers dinspre Borș spre Cluj-Napoca va fi deviat pe breteaua viitorului pasaj până la vechiul sens giratoriu din zona străzii Universității, urmând să fie continuat pe drumul colector, acesta revenind pe centură în zona pasajului suprateran strada Nojoridului.

decathlon.ro

Lucrările de amenajare a intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și strada Universității au început în octombrie anul trecut. Pasajul se execută de-a lungul drumului de centură, de o parte și de alta a străzii Universității, va avea 3 deschideri de 24 m și o lungime de 72 m, lungimea totală a rampelor fiind de 473 m. Pasajul va avea două benzi de circulație pe sens, lățimea părții carosabile fiind de 14 m. Bretelele de legătură la girație, câte una pe direcție, vor asigura toate relațiile de legătură între drumul de centură și drumurile laterale. Lățimea părții carosabile a bretelelor va fi de 3,5 m și va fi delimitată de un trotuar în zona sensului giratoriu. Sensul giratoriu va avea 5 ramuri: Borș, Cluj, str. Universității, str. Ogorului și strada nouă de acces la Piața 100.

Pe sub pasaj va fi amenajată și o trecere pentru pietoni, cu lățimea de 4 metri, care include și o pistă de biciclete. El va face legătura cu Piața 100 pentru cei care vin de pe strada Universității, cu semafoare în dreptul benzilor de ocolire a pasajului.

Acordul contractual între Municipiul Oradea, ca autoritate contractantă și S.C PORR CONSTRUCT S.R.L, ca antreprenor a fost semnat în data de 17.05.2019, prețul contractului  fiind de 27.859.348,72  lei (fără TVA) iar durata de execuție este de 18 luni.  Investiția este finanțată de la bugetul local.