Tot mai putine persoane infectate cu Covid-19 la nivelul judetului Bihor. Incidenta continua sa scada si in municipiul Oradea
Sanatate

Tot mai putine persoane infectate cu Covid-19 la nivelul judetului Bihor. Incidenta continua sa scada si in municipiul Oradea

Continua scaderea numarului de persoane infectate cu Covid-19 la nivelul judetului Bihor si astazi, 17.02.2022. DSP Bihor anunta ca in ultimele 24 de ore au fost semnalate 291 de cazuri noi, la 1415 teste efectuate.

Incidenta la nivelul judetului Bihor cat si la nivelul municipiului Oradea continua sa scada, in concordanta cu scaderea numarului de cazuri active. De asemenea se inregistreaza o scadere si  numarului de persoane la ATI (40), dar si a persoanelor care si-au pierdut viata (6) in ultimele 24 de ore.

In ceea ce priveste vaccinarea, in ultimele 24 de ore s-au vaccinat doar 169 de persoane, ajungandu-se la 214.253 de perdsoane vaccinate in total in judetul Bihor.

MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 16 februarie 2022, ora 08:00 – 17 februarie 2022, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 995 de persoane carantinate și 1211 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 52 de societăți comerciale și 33 de mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, din care 10 cu avertisment scris și 4 cu amenzi în valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.  În aceste misiuni au fost implicați 345 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 75 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 30 au acționat în patrule mixte, aplicând 6 sancțiuni contravenționale, din care 3 avertismente scrise și 3 amenzi în valoare de 1.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Echipaje ale ISU Bihor au efectuat 11 verificări ale secțiilor ATI Covid-19. O echipă a ISU Bihor a asigurat acțiunea de transport materiale și echipamente de protecție necesare vaccinării împotriva Covid-19. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 33 de cadre ale ISU „Crișana“.

Prefectul Dumitru Țiplea precizează: „Ne confruntăm cu o nouă tulpină la nivel internațional și cu o nouă creștere a numărului de cazuri la nivelul județului. Sunt indicatori ai unui nou val al pandemiei.

Informațiile referitoare la evoluția Covid-19 în județul Bihor sunt la îndemâna tuturor, pe noua platformă digitală Covid19Bihor.ro. Datele sunt actualizate în timp real, transparent, deci avem un instrument care ne permite tuturor să luăm responsabil decizii pentru sănătatea noastră și a celor din jur.”

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News