Tot mai multi oradeni isi platesc online taxele si impozitele locale
Stiri Oradea

Tot mai multi oradeni isi platesc online taxele si impozitele locale

Campania “Online câștigi dublu” prin care cetățenii și firmele sunt încurajați să își achite online impozitele și taxele datorate bugetului local a înregistrat rezultate spectaculoase în anul 2021.

Anul acesta, 2 din 3 orădeni au ales ca modalitate de plată –  plata online.

Un procent de 69% din totalul încasărilor, cu excepția ordinelor de plată prin Trezorerie, au fost realizate prin intermediul platformelor online puse la dispoziție de Primăria Municipiului Oradea. Comparativ cu datele înregistrate în anul anterior, numărul plătitorilor online a crescut cu 39%, iar sumele încasate prin tranzacții online s-au majorat cu 35%.

Orădenii care aleg să plătească online au un avantaj dublu. Aceștia beneficiază de bonificație fiscală dublă, respectiv de 8% față de 4% cât ar fi dacă și-ar achita impozitele la casierie/POS/ordin de plată. În plus, plata se face rapid și în siguranță fără a mai fi nevoie ca cetățenii să se deplaseze la ghișeu.

Așadar, din totalul de 140.840 de cetățeni cu debite, un număr de 87.566 și-au achitat impozitele datorate pe anul 2021, până la 31 martie, din care 69.911 au beneficiat de bonificație fiscală dublă, reprezentând 50% dintre orădeni.

În cazul firmelor, din cele 13.127, 8.549 și-au plătit impozitele pe anul în curs. Dintre acestea, 4.217 au beneficiat de această bonificație fiscală dublă, adică 32% din numărul total.