Tot mai multi drogati la volan! Politistii bihoreni au depistat in trafic doi tineri, unul din Alesd si unul din Oradea, ce consumasera substante psihoactive inainte de a se urca la volan
Stiri Bihor

Tot mai multi drogati la volan! Politistii bihoreni au depistat in trafic doi tineri, unul din Alesd si unul din Oradea, ce consumasera substante psihoactive inainte de a se urca la volan

Miercuri, 25 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depăşirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 97 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 49.546 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare.  

Astfel, 44 din sancțiunile aplicate au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 17 pietoni, cinci bicicliști, nouă sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, alte patru pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de timp „mâini libere”, două sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, a fost sancționată o depășire neregulamentară, iar 15 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau sub influența substanțelor psihoactive.

Joi, 26 ianuarie a.c., la ora 00.39, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Tileagd, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au depistat în trafic un tânăr de 25 de ani, din Aleșd, în timp ce conducea un autoturism.

În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Tot joi, 26 ianuarie a.c., la ora 02.39, pe D.N.19, în localitatea bihoreană Biharia, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism.

Și în acest caz, în urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Conducătorilor auto le-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri bihoreni continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ne găsiți și pe Google News