TOP secrete despre Italia pe care NU toată lumea le știe!
Diverse

TOP secrete despre Italia pe care NU toată lumea le știe!

Fiecare țară are frumusețea sa, misterele sale, punctele de atracție pentru care este cunoscută. Toată lumea cunoaște și apreciază Italia pentru că este o destinație de vis, pentru că a contribuit la dezvoltarea lumii și a reprezentat un centru cultoralo-istoric extrem de greu de egalat.

Există multe alte motive pentru care Italia este unul dintre locurile care trebuie vizitat cel puțin o dată în viață, dar și pentru care este printre cele mai importante țări din lume. Iată care sunt principalele curiozități pe care ar trebui să le știi despre ea!

 1. Italia este cunoscută pentru artiștii săi și lucrările acestora, incluzând pictură, sculptură și arhitectură, cu monumente cunoscute precum Colosseumul, Vaticanul și Uffizi Gallery.
 2. Italia este țara unei grandioase culturi culinare, cu bucătării locale în fiecare regiune.
 3. Italia are o istorie bogată cu diverse influențe culturale, incluzând Roma Antică, Renașterea și Imperiul Roman.
 4. Una dintre cele mai cunoscute loterii a fost lansată în 2005 și are un format de 10/70, evenimentele având loc de două ori pe zi. Cine depune bilet la Italia Keno poate câștiga premii substanțiale, cu sume record care depășesc 1 milion de euro.
 5. Italia este cunoscută pentru show-urile și brand-urile sale de modă și produsele din piele, cu mărci cunoscute precum Gucci, Prada și Armani.
 6. Italia este țara de origine a operei, cu compozitori precum Verdi și Puccini și centre culturale precum Teatro alla Scala din Milano.
 7. Italia este renumită pentru frumusețea sa naturală, în geografia sa fiind incluși – Alpi, Lacurile din Nord și Coasta Amalfi.
 8. Italia are o cultură vibrantă a cafelei, cu variații tradiționale precum Espresso și Cappuccino.
 9. Italia este țara de origine a numeroase inovații tehnologice, incluzând telefonul, automobilul și termometrul.
 10. Italia este cunoscută pentru echipele de fotbal celebre în toată lumea, precum Juventus, AC Milan și Inter Milan.
 11. Italia are un număr impresionant de muzee și galerii de artă, inclusiv Muzeul Vaticanului și Muzeul Accademia din Florența.

Poate că din lista de mai sus, multe sunt informații relativ generale, însă avem pregătite și câteva secrete despre Italia, pe care nu toată lumea le știe:

 1. Italia are mai multe zone UNESCO decât orice altă țară din lume.
 2. Primul film din lume a fost proiectat în Italia în 1895.
 3. În Italia se află o insula privată, Budelli, care are o plajă cu nisip roz unic.
 4. În Italia există un număr mare de cimitire subacvatice, inclusiv unul dedicat celor care au murit în timpul unei furtuni.
 5. Italia a dat lumii numeroase invenții importante, printre care barometrul și mașina de spălat. Milano, cel mai mare centru de afaceri din Italia, este, de asemenea, un centru de inovație, cu numeroase creații moderne, inclusiv telefonul și radioul, care îți au originile aici.
 6. Italia a fost prima țară din lume care a interzis folosirea telefoanelor mobile în școli.
 7. Există o colonie de pinguini în Italia, în Golfo Aranci, Sardinia.
 8. Italia a fost prima țară din Europa care a interzis focurile făcute în vegetație, în anul 1997.
 9. Italia are una dintre cele mai vechi flote comerciale din lume, cu o istorie de peste 2.500 de ani.
 10. Veneția este cunoscută pentru canalele sale, dar puțini știu că acestea formează un sistem de transport public și de irigație complex.
 11. Turnul din Pisa este mai mult decât un simbol turistic, el este un exemplu de arhitectură medievală avansată, cu o înclinație intenționată pentru a compensa solul nisipos.
 12. Florence, Toscana, este cunoscută ca centru al Renașterii, cu muzee și galerii cu lucrări de artă de top, precum Uffizi Gallery.
 13. Sardenia găzduiește unul dintre cele mai impresionante și misterioase situri arheologice din Europa, mormintele gigantice numite „Nuraghe”.

Tu pe care le știai? Ai reușit să vezi până acum măcar câteva dintre orașele și zonele menționate anterior? Dacă nu, atunci consideră că este momentul oportun pentru a-ți face planurile de o vacanță în Italia.

Ne găsiți și pe Google News