Top 10 firme cu cele mai mari contributii la bugetul local Oradea in 2022 si top 10 firme dupa cifra de afaceri. Aproape 10 mii de locuri de munca create in Parcul Industrial Oradea
Economic

Top 10 firme cu cele mai mari contributii la bugetul local Oradea in 2022 si top 10 firme dupa cifra de afaceri. Aproape 10 mii de locuri de munca create in Parcul Industrial Oradea

Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. a organizat și in acest an Gala ,,Antreprenor pentru Bihor”.

Evenimentul a avut loc ieri, 24.01.2023, într-un cadru festiv, la Filarmonica Oradea.

Am revenit la această dată pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor Române impreună cu cei mai mari atreprenori bihoreni și nu numai, cărora le mulțumim că ne-au onorat invitația.

Gala Antreprenor pentru Bihor este un eveniment dedicat mediului de afaceri, pe care Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor îl premiază, într-un mod simbolic, pentru aportul la Bugetul Local, respectiv la dezvoltarea economică a județului.

În cadrul acestei gale – Ediția 2023, au fost premiaţi primii 10 contribuabili la bugetul local al municipiului Oradea pe anul 2022, respectiv cele mai mari 10 companii din județul Bihor în funcție de cifra de afaceri.

În deschiderea evenimentului, directorul ADLO, doamna Alina Silaghi, a făcut o scurtă prezentare a activității societății pe anul trecut, situația actuală a parcurilor industriale din județul Bihor respectiv a proiectelor realizate și cele ce urmează a se finaliza in anul 2023. Valoarea totală a investițiilor atrase în parcurile industriale pe anul 2022 este de 160.180.000 euro, însumând un total de peste: 560.000.000 euro atrase din 2008 până în prezent, 118 companii rezidente, și un număr total de 9.800 de locuri de muncă create.

„Ne bucurăm să vă anunțăm că o bună parte din proiectele pregătite de noi anul trecut au început să prindă contur:

 • – Parcul Științific și Tehnologic Bihor in parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Universitatea Oradea este in implementare;
 • – Incubatorul de afaceri – CRESC str. Louis Pasteur un centru dedicat start-upurilor din domenii creative urmează să-și deschidă porțile in luna mai anul curent;
 • – Construirea primului bloc de locuințe – se va finaliza tot in semenstrul I anul acesta;
 • – Programul MakeITinOradea – In anul 2022 a fost finanțat 1 startup (Expert 24) cu suma de 50.000 euro iar in prezent se află in evaluare 4 noi startup-uri;
 • – Un proiect important, Terminalul Cargo Oradea, dezvoltat de CTPark, este deja funcțional, anul trecut fiind recepționată prima hală din acest proiect;”

Primarul mun. Oradea, Florin Birta, a mulțumit celor prezenți pentru faptul că au onorat invitația si a mulțumit tuturor companiilor pentru contribuțiile la bugetul local acestea reprezentând aportul mediului de afaceri în dezvoltarea economică a municipiului. Evenimentul reprezintă un gest de recunoștință pentru principalele companii care contribuie la dezvoltarea orașului.

Primarul a subliniat importanța atragerii de investiții către mun. Oradea exemplificând că taxa impozitată pentru un angajat cu un salariu mediu pe economie fiind echivalentă cu impozitul datorat de către o persoană fizică pentru un apartament și un autoturism.

În continuare viceprimarul Marcel Dragoș a înmânat premiile primilor 10 contribuabili la bugetul local pe anul 2022, respectiv:

 1. PLEXUS SERVICES RO
 2. CONNECTRONICS ROMANIA
 3. GRUP PLASTOR
 4. FAIST MEKATRONIC
 5. PUREM ORADEA
 6. RCS & RDS
 7. GRUP H ESSERS
 8. GRUP TRANSILVANIA GENERAL IMP-EXP
 9. NIDEC ORADEA
 10. GRUP LOTUS CENTER

În anul 2022, primii zece contribuabili au contribuit la bugetul local cu suma totală de 40.549.126 lei.

Premiul pentru investiția anului în parcul industrial I din Oradea a fost acordat de către doamna viceprimar Antonia Nica companiei ANDREAS STIHL POWER TOOLS SRL, pentru o investiție asumată de 125 milioane euro, un premiu de recunostință pt o investiție in parcul industrial, cu capital românesc, din domeniul cercetare/dezvoltare/inovare a fost acordat companiei TERMOLINE SRL, și două premii pentru responsabilitate socială și susținerea proiectelor municipalității grupului PRIMA și companiei HORNBACH.

În ceea ce privește premiile acordate din partea Consiliului Județean Bihor, acestea au fost înmânate de către dl. Vicepreședinte CJ Călin Gal către următoarele companii, topul fiind alcătuit în funcție de cifra de afaceri pe anul 2021:

 1. CELESTICA ROMÂNIA
 2. AGROIND CAUACEU
 3. TRANSMEC RO
 4. MADRUGADA COM
 5. ADA FABRICA DE MOBILA
 6. VPK PACKAGING
 7. VERNICOLOR
 8. CLASS FURN ROMANIA
 9. DRUM ASFALT
 10. LEGERO SHOES ROMANIA

De asemenea, un premiu special pentru investiția anului a fost acordat de către vicepreședintele CJ dl. Mircea Mălan, companiei NOKIAN TYRES pentru o investiție asumată in valoare de 650 milioane euro.

În discursurile premiaților, aceștia s-au arătat foarte încântați de calitatea evenimentului mult așteptat în fiecare an cât si de surpriza serii pregatită special pentru aceștia, un concert extraordinar susținut de orchestra Filarmonicii Oradea sub indrumarea distinsului dirijor Adrian Morar.

În încheiere participanții au fost invitați la networking având ocazia să deguste dintr-o gama de vinuri locale pregătite de crama DARABONT.

Ne găsiți și pe Google News