Toamna Oradeana se va desfasura in tot orasul. Street Food, Street Art si multe alte surprize
Evenimente

Toamna Oradeana se va desfasura in tot orasul. Street Food, Street Art si multe alte surprize

E timpul să ne mândrim cu frumusețea, diversitatea și istoria orașului nostru și să răspândim bucuria de a locui aici către localnici și vizitatori. Anul acesta va fi unul cu adevărat special și energia va cuprinde tot orașul. Artiștii consacrați care vor concerta în Piața Unirii și Cetatea Oradea, preparatele delicioase,  reprezentațiile stradale ale unor artiști internaționali ce vor anima străzile orașului, sunt câteva dintre atracțiile care fac Toamna Orădeană un eveniment de neratat.

Toamna Oradeana începe joi, 5 octombrie la ora 12:00, simultan în cele două locații principale: Piața Unirii și Cetatea Oradea și se va încheia duminică, 8 octombrie cu focuri de artificii în Piața Unirii.

Festivalul va începe, joi, 5 octombrie, simultan în cele două locații principale Piața Unirii și Cetatea Oradea și se va încheia duminică seara, cu un foc de artificii. Ca un lucru inedit, anul acesta încercăm să mergem cât mai aproape de casele orădenilor, organizând evenimente în toate cartierele orașului: în Piața Magnoliei din Cartierul Rogerius, în Parcul Salca din Cartierul Nufărul, zona Republicii, Pasaj Vulturul Negru. OradeaArt este un alt proiect pe care îl promovăm în cadrul festivalului Toamna Orădeană. Practic, prin proiectul Oradea Art scările pasajului care leagă întersecția Parcului Traian cu zona Bulevardului Magheru vor fi pictate în tehnica 3D, de către o echipă de specialiști. Dacă se va dovedi că proiectul este un succes, vom continua și cu alte pasaje din oraș”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Piata Unirii se inchide incepand de azi

E important să comunicăm faptul că pentru o bună organizare a evenimentului vom închide total circulația auto în Piața Unirii, începând de miercuri, 4 octombrie, ora 18:00, până luni, 9 octombrie, ora 14.00.“, a spus Mihai Jurca, directorul APTOR

PIAȚA UNIRII vă așteaptă cu muzică bună, zone de relaxare, activități pentru copii, zona culinară „Taste of Oradea”, care va reuni cele mai bune preparate ale restaurantelor locale și multe alte surprize.

Artiști stradali internaționali vor anima Toamna Orădeană în Piața Unirii. Străzile orădene vor prinde viață și culoare, prin reprezentațiile unor personaje spectaculoase, care vor oferi spectacole energice de teatru urban.

 • Teatro Pavana vine din Olanda cu “señorite” care, folosindu-se de catalige și costume excentrice, vor încânta prin dansuri grațioase și în același timp pline de pasiune. Balerinele aceleiași companii vor atrage atenția prin piruetele făcute de la înălțimea cataligelor, în rochii ce măsoară fiecare 250 m de material.
 • Percuționiștii africani de la Fanfara Kafi a teatrului Babel Tour din Franța, vor încinge o petrecere pe ritmuri africane, asiatice și europene și vor incita toți orădenii la dans si bună dispoziție.
 • Statuia vivantă Steam Punk va reprezenta și ea o atracție în centrul orașului, în special pentru cei mici.

Food zone Piața Unirii

Vino să te bucuri de savoarea preparatelor locale! 10 vendori orădeni te așteaptă în Piața Unirii: Meatic, Rivo Restaurant & Lounge, Barow, Queens Pub, Bavarian Pub, Wok’N Roll, Fries&Go, Castelul Brutarilor , Taco Fresh și The Hub by Ramada Oradea. Alături de restaurantele orădene avem și doi vendori invitați speciali, care vă vor bucura papilele gustative cu arome exotice: Paellarte și Noodle Pack.

Fun zone în Piața Unirii

Cei mici dar și cei mari vor avea parte de multă distracție și creativitate în cele 3 zone de distracție și veselie:

 • Cortul copiilor: Atelier de manufactură ceramică, face painting, personaje din desene animate, golf pentru copii, ateliere creative, toate ii asteaptă cu multă culoare și veselie.
 • Carusel cu lanțuri: distracție și adrenalină în mijlocul Pieței Unirii
 • Fantasy Corner: articole și accesorii vestimentare, tatuaje cu henna, tatuaje temporare dar și un Butic de Toamnă.

CETATEA ORADEA va găzdui Street Food la Cetate

Vino să te bucuri de streetfood gătit cu pasiune după rețete adunate din toate colțurile lumii, muzică bună și atmosferă relaxantă. Home Garden, Mr Cannoli, La nu știu cine, Elemozsia, Meat Busters, Jernoiu sunt câțiva dintre vendorii care îți vor îndeplini toate poftele culinare. De la burgeri la clătite, de la costițe la legume la wok, toate produsele sunt gata să îți răsfețe gusturile.

ORADEA, ORAS IN SARBATOARE – CARTIERE

Anul acesta Toamna Orădeană ajunge în două dintre cartierele orădene, care vor deveni scene ale reprezențațiilor unor artiști internaționali și orădeni.

Program Toamna Oradeana in cartiere:

 • Cartier Rogerius- Parcul Magnoliei
  • 6 octombrie- ora 16:00- Kafi Orchestra(FRA)
  • 7 octombrie- ora 18:00- Mana Dance Academy
  • 8 octombrie- ora 17:30- Kafi Orchestra(FRA)
 • Cartier Nufărul- Parcul Salca
  • 7 octombrie- ora 18:00 Kafi Orchestra(FRA)

Ca să profiți de tot ce se întâmplă în oraș, pe perioada evenimentului te invităm să iei tramvaiul de epocă vienez. În el, vei simți farmecul începutului de secol și vei redescoperi arhitectura și istoria orașului cu ajutorul unui ghid. Tramvaiul de epocă va pleca în călătorie prin oraș sâmbătă (7 octombrie) și duminică (8 octombrie), din stația Pieței Unirii. Costul călătoriei este 8 lei pentru adulți și 4 lei pentru copii.

OradeArt e un alt proiect pe care trebuie să îl urmărești și care te va surprinde plăcut. Începând de anul acesta, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Visit Oradea, își propune ca în fiecare an să reabiliteze și să înfrumusețeze o zonă a orașului prin intermediul artei stradale.