Toaleta inovativa ecologica, inventata de un tanar oradean
Diverse

Toaleta inovativa ecologica, inventata de un tanar oradean

Oradeanul Teodor Gombos se lauda cu prima toaleta ecologica uscata moderna, ce poate fi utilizata pentru uz personal, dar si pentru evenimente, festivaluri sau chiar pe santiere.

Toaleta folosește rumegușul ca agent de încărcare, are un sistem de funcționare mecanizat și un design ultramodern.

Inițiatorul proiectului este Teodor Gomboș, un tânăr orădean care și-a propus ca prin produsul său să încurajeze ecologizarea, în primul rând prin protejarea mediului împotriva poluării și reducerea consumului de apă, dar și prin reciclarea deșeurilor umane care vor fi transformate în biocombustibil. Oradea devine astfel orașul promotor al lansării unui produs inedit pe piața românească și printre pionierii industriei pe piața internațională.

Stația de epurare a apelor uzate este una dintre cele mai poluante industrii din lume, iar prin folosirea unei toalete uscate în locul uneia obișnuite se pot economisi până la 25.000 l de apă/an. De aceea, toaleta inovatoare Arida Cultus folosește rumeguș, care este un produs natural al industriei lemnului și un agent de încărcare esențial în toaletele de compostare.

Toaleta uscată Arida Cultus are însă și alte avantaje pe lângă cele ale oricărei alte toalete uscate. Designul, realizat de către Vasilatos Ianis, pornește de la modelul clasic al toaletei ecologice căruia i s-au adus îmbunătățiri de ordin tehnic, dar și de imagine. Astfel, toaleta Arida Cultus are senzori de mișcare, un sistem automat ce eliberează rumeguș din rezervor după fiecare utilizare a toaletei, dar și un design ultramodern. Culoarea intensă, acoperișul care permite pătrunderea luminii naturale, dar și benzile LED amplasate atât în interior, cât și în exterior, îi conferă toaletei un aer futurist și atractiv.

Prototipul a fost deja fabricat și primele fotografii ale toaletei uscate Arida Cultus au fost postate pe paginile de Social Media ale start-up-ului, împreună cu informații despre modul de funcționare a toaletei și conceptul din spatele produsului. De asemenea, primele serii mari ale toaletei se află deja în producție.

Toaleta uscată poate fi închiriată pentru evenimente, pentru festivaluri, târguri de Crăciun sau șantiere, ca și orice altă toaletă ecologică, dar poate fi și achiziționată. Pentru oricare dintre variante se optează, firma producătoare asigură mentenanța, colectarea deșeurilor și supervizarea constantă a produsului.

In linii mari toaleta noastra Cultus1 este o Toaleta cu Rumegus Smart. Are un sistem automat de dozaj al rumegusului (aprox 250g per utilizare) care acopera ca si o patura defecatiile umane, functioneaza independe de orice sursa„, explica initiatorul.

Iata cateva caracteristici precum:

  • are senzor de zi-noapte(pentru LED-urile exterioare)
  • are senzor de miscare(pentru LED-urile interioare)
  • are incarcator wireless pentru telefon
  • metal polizat in loc de oglinda(pentru durabilitate)
  • sistem automat de dozaj al rumegusul (conform unor senzori de miscare si greutate)
  • panou solar conectact la sistemul electric ( 2 acumulatori de 120A)
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News