TLDE Oradea cheama oradenii cu spirit civic sa doneze sange
Politica

TLDE Oradea cheama oradenii cu spirit civic sa doneze sange

Tinerii liberali democrati din organizatia de tineret ALDE Oradea, organizeaza un eveniment, avand ca scop donarea de sange, cunoscandu-se lipsa acuta a sangelui din spitale.

Zilnic, mii de pacienţi din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supravieţui. Cu toate acestea, de cele mai multe ori ne gândim să donăm sânge doar atunci când cineva drag are nevoie sau când auzim despre o situație limită petrecută in imediata noastră vecinătate. De fapt, nevoia de sânge este una constantă.

Acesta este motivul pentru care, orădenii cu spirit civic sunt așteptați alături de organizația TLDE Oradea pentru a dona sânge, totul în cadrul campaniei ”Donează pentru tine!”. TLDE Oradea împreună cu secretarul regional TLDE, Alexandra Marina, au inițiat această campanie ce va fi desfășurată în perioada 14 – 24 noiembrie 2017, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea. Pe aceasta cale, adresăm tuturor orădenilor invitația de a se alătura nouă și de a dona sânge în perioada amintită mai sus, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea, situat pe strada Louis Pasteur, nr. 30.„, anunta TLDE intr-un comunicat

Transportul este asigurat de catre organizația de tineret ALDE Oradea. Proiectul constă în donare de sânge, însă nu pentru o anumită cauză, ci pentru simpla necesitate de sânge care este întâlnită în Oradea. Prima parte a proiectului se bazează pe campania de convingere a oamenilor de a se alătura nouă, unde vom folosi ca material de promovare al evenimentului pliante în care am detaliat întregul proces. Partea a doua a proiectului presupune donarea efectivă, noi ne vom ocupa de programările la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea și de asemenea, tot noi vom asigura transportul celor care nu reușesc să ajungă.

În plus, pentru a putea dona sânge, se efectuează un mini-set de analize gratuit, inclusiv se măsoară tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului și nivelul de hemoglobină din sânge.

Ne găsiți și pe Google News