Tipografia de Idei organizeaza Atelierul de cusături pe etamină cu motive tradiționale
Cultura

Tipografia de Idei organizeaza Atelierul de cusături pe etamină cu motive tradiționale

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, al Primăriei Municipiului Oradea și în parteneriat cu Visit Oradea, „Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, Hotel Continental Forum Oradea, Asociația Prietenii Muzeului Țării Crișurilor și AutoGrand Oradea, Skoda România (partener de mobilitate) organizează în cadrul atelierelor Tipografiei de idei | #hailamuzeu, ediția a II-a, Atelierul de cusături pe etamină cu motive tradiționale.

Acesta va avea loc în 10 iulie și 9 august 2024, orele 10:00-12:00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A).

Activitatea se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani și are ca scop  promovarea motivelor tradiționale specifice textilelor din Țara Crișurilor. Copiii vor învăța să coasă un obiect textil (ex. semn de carte, șervet pentru pahar) cu materiale puse la dispoziție de Muzeul Țării Crișurilor, ulterior obiectul fiind păstrat de către aceștia.

Activitățile sunt organizate și susținute de către muzeografii serviciului de Etnografie din cadrul Muzeului Țării Crișurilor. 

Atelierul se desfășoară cu grup de maximum 20 de copii. Taxa de participare este de 20 lei/copil și include o vizită la una dintre secțiile Muzeului Țării Crișurilor, iar înscrierile se pot face accesând următorul formular: https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8 .

Ne găsiți și pe Google News