Testari gratuie de glicemie si masurari de tensiune pentru oradenii interesati
Informatii utile

Testari gratuie de glicemie si masurari de tensiune pentru oradenii interesati

Femeile liberale din Oradea au initiat o campanie de preventie in sanatate, ce consta in testari gratuite de glicemie si de masurare a tensiunii pentru toti oradenii interesati.

„Partidul Național Liberal și Organizația Femeilor Liberale din Oradea  organizează în cartierele orădene o campanie de prevenție în sănătate care constă în testări gratuite de glicemie și măsurare a tensiunii pentru cetățenii interesați. Campania se intitulează ,,Viitorul sănătății tale în 100 de ore” și a demarat în data de 23 iulie când pe platoul din fața Pieței Nufărul  a fost montat un cort, unde zilnic cetățenii au beneficiat de testări gratuite efectuate de asistentele voluntare și medicii cardiologi prezenți la acțiune. Săptămâna aceasta cortul se va afla pe platoul din fața magazinului Crișul și va fi deschis de luni până vineri între orele 18-20, iar săptămânile următoare cortul va fi amplasat în zonele Rogerius, Velența și Ioșia.”, anunta OFL Oradea intr-un comunicat

În prima săptămână peste 400 de oameni au trecut pragul cortului și au fost testați, iar în cazurile în care au fost depistate tensiuni arteriale și glicemii peste valorile normale, acele persoane au fost îndrumate către medici specialiști.

,,Până în septembrie, câte două ore pe zi de luni până vineri, orădenii din diferite cartiere vor putea beneficia de o testare a glicemiei și măsurare a tensiunii. Proiectul se bucură de interes și apreciere din partea orădenilor iar pe această cale dorim să le mulțumim voluntarilor, medici, asistente medicale și colegi care sprijină această acțiune”, a declarat Camelia Buhaș, președintele Organizației de Femei a PNL Oradea.

interlink.ro

Asadar, saptamana aceasta cortul pentru testarile gratuie se afla in fata Magazinului Crisul si este deschis intre orele 18:00 – 20:00, iar saptamanile viitoare el va putea fi gasit in Rogerius, Velenta si Iosia.

De retinut ca testarile sunt facute cu personal calificat, format din asistente medicale si medici cardiologi

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News