Testare gratuita HPV sau Babeș Papanicolau in Oradea la sediul DASO.
Sanatate

Testare gratuita HPV sau Babeș Papanicolau in Oradea la sediul DASO.

Femeile cu vârsta între 24-64 de ani sunt aşteptate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolau şi HPV, în perioada 27.07.2023 -28.07.2023, în incinta Direcției de Asistență Socială Oradea (str. Primăriei, nr. 42).

Actiunea se desfasoara în cadrul proiectului european de screening gratuit  pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, o caravană mobilă în incinta Direcției de Asistență Socială Oradea (str. Primăriei nr.42), unde doritoarele pot beneficia de teste gratuite HPV și Babeș Papanicolau în cadrul unei unități mobile de screening, cu personal medical specializat, în intervalul orar 11-16 în 27 iulie, și  9-14 în 28 iulie.

Sunt eligibile toate femeile cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani și cu domiciliul (CI sau flotant) în regiunea NV: jud. BH,CJ, MM,SJ, SM și BN.

Le mulțumesc celor de la Institutul Oncologic din Cluj pentru că au ales Direcția de Asistență Socială din Oradea pentru a găzdui această caravană mobilă care se adresează nouă femeilor, și le mulțumesc colegilor mei din DASO pentru că au luat legătura și cu beneficiarele noastre de servicii sociale pentru a le invita la această testare atât de importantă pentru sănătatea noastră”, a declarat Anca Grama, directorul DAS Oradea.

Pentru cei care doresc să își informeze/aducă familia & prietenele (care corespund celor două cerințe, de vârstă și domiciliu), acestea sunt binevenite! Accesul la testare este gratuit tuturor, pe baza cărții de identitate!

Testul Babeș Papanicolau (PAP) și testul pentru depistarea infecției cu virusul papiloma uman (HPV) sunt esențiale în screeningul (prevenția) cancerului de col uterin. Aceste testări pot depista leziuni ale colului uterin, care pot fi tratate, dacă sunt descoperite în stadii incipiente.

Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai frecvent tip de cancer depistat in randul femeilor din intreaga lume si, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproximativ 99% dintre cazurile de cancer de col uterin se datoreaza infectiei cu HPV. Testele Babes Papanicolau si HPV pot depista celulele anormale din colul uterin inainte ca acestea sa se transforme in celule canceroase.

Ne găsiți și pe Google News