Terminalul Cargo de pe Aeroportul Oradea a primit aviz favorabil
Stiri Oradea

Terminalul Cargo de pe Aeroportul Oradea a primit aviz favorabil

chilipirul-zilei.ro/

Terminalul cargo este un proiect deosebit de important pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, care va antrena după sine accesibilitatea regiunii şi mobilitatea bunurilor şi serviciilor, care împreună vor duce la o dezvoltare economică durabilă.

Realizarea zonei cargo în partea de est a Aeroportului Oradea va duce de asemenea la creșterea și diversificarea traficului aerian, atrăgând astfel noi companii aeriene de profil.

Astfel, Aeroportul Oradea prin C.T ParkIota S.R.L a solicitat avizul arhitectului-şef pentru construirea terminalului cargo în incinta Aeroportului Oradea.

Investiția se va realiza în trei etape și va consta în construirea a trei clădiri: o clădire cu suprafața de 14.090 mp care va avea destinația cargo, o clădire de 10.634 mp și o alta de 36.824 mp, cu destinația de hală de depozitare/producție. Investiția va cuprinde și posturi de control acces și împrejmuire, platformă aeronave, drumuri interioare, platforme tehnologice, rețele exterioare și gospodărie de apă.

decathlon.ro

Suprafața terenului pe care se va realiza investiția este de 143.889 mp.

„Proiectantul a instituit două zone de protecție care delimitează terminalul pe latura de nord și sud. Prima zonă de protecție pe latura de nord este definită de o fâșie de 30 m, vizavi de Centrul NATO, o zonă interzisă construcțiilor, dar care va fi folosită pentru amenajarea drumului de incintă și a unei zone verzi. A doua zonă de protecție e reprezentată de un coridor verde cu lățimea de 18 m, necesar ca zonă tampon față de zona de locuințe”, a spus Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Proiectul a primit aviz favorabil, urmând să fie obținută autorizația de construcție.