Tengo Salonta victorioasa in etapa a patra a campionatului României la tenis cu piciorul
Sport

Tengo Salonta victorioasa in etapa a patra a campionatului României la tenis cu piciorul

Sâmbătă, 7 septembrie, comuna timișeană Dumbrăvița a fost gaza etapei a patra din cadrul campionatului României la tenis cu piciorul organizat de Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor. Alături de formația locală au fost prezente alte șapte echipe printre care trei din Bucovina.

Partidele s-au disputat pe cele două terenuri din apropierea stadionului Ștefan Dobay, componenții grupei A evoluâd în balon, iar echipele din grupa B, pe un teren sintetic multifuncțional. De altfel, președintele AJFT Bihor, Vasile Sorean, a remarcat condițiile de joc excelente, adresând felicitări președintelui clubului gazdă, CSC Dumbrăvița, Florin Macavei, dar și autorităților locale. Deși cu agenda încărcată, viceprimarul Miklos Arpad și-a găsit timp să salute prezența echipelor participante la Dumbrăvița, având o scurtă discuție cu Vasile Sorean. ”Ne bucură prezența echipelor de tenis cu piciorul în comuna noastră și le dorim mult succes în lupta pentru câștigarea turneului” – a spus viceprimarul, în timp ce Vasile Sorean, și-a exprimat convingerea că acest sport va găsi, în Banat, un tărâm propice dezvoltării. ”Familia tensului cu piciorul a poposit și la Dumbrăvița și a constatat cu bucurie că aici autoritățile locale sunt preocupate de sport. Am găsit o bază sportivă frumoasă care deservește atât sportul de performanță, cât și cel de masă. Tare mi-aș dori să văd așa ceva și în municipiul în care trăiesc” – a declarat Sorean.

Cele două echipe timișorene au fost repartizate în grupe diferite, dar ambele au reușit să ajungă în careul de ași. Futnet Timișoara a terminat pe locul doi in Grupa A, în urma favoritei Tengo Salonta, în timp ce Dumbrăvița a încheiat pe același loc în Grupa B, fiind devansată de Futnet Oradea la capătul unui meci spectaculos. Președintele CSC Dumbrăvița, Florin Macavei a intrat și el pe teren, transpirând la propriu pentru succesul gazdelor. ”A fost o experiență inedită. Cunosc tenisul cu piciorul încă de pe vremea când eram jucător de fotbal, dar azi am văzut și o altă latură a acestui sport și jucători care fac o pregătire specifică” – a afirmat Florin Macavei. Bănățenii s-au întâlnit în finala mică, componenții formației din Dumbrăvița având câștig de cauză după ce s-au impus în toate cele trei probe (simplu, dublu și triplu) însă nu fără . ”Nu ne-a fost deloc ușor, dar am făcut echipă, atât pe teren, cât și la organizare, reușind să punem Dumbrăvița pe harta tenisului cu piciorul din România.

Prezența pe podium ne bucură, dar ne și obligă pe viitor” – a adăugat componentul formației gazdă, Csösz Krisztian. ”Cu un lot restrâns, am reușit să ne batem pentru un loc pe podium. Oboseala și-a spus cuvântul pe final, dar și așa a fost o zi reușită” – a spus Gabriel Voicu, liderul echipei Futnet Timișoara.

În ultimul act s-au duelat cele două echipe, Tengo Salonta și Futnet Oradea, care sunt și fruntașele clasamentului general. La fel ca la precedentele finale de etapă, salontanii s-au impus la limită, 2-1, la capătul a trei partide viu disputate, presărate cu cele mai spectaculoase elemente ale acestui sport. Nu întâmplător, prestația ambelor finaliste, dar și a celorlalte participante, a gfost răsplătită cu aplauze de inimosul public prezent la turneu.

Le multumesc participanților, mai ales formațiilor bucovinene care au parcurs sute de km pentru a fi alături de noi. A fost un nou maraton sportiv încheiat în nocturnă, dar și un bun prilej de a arăta spectaculozitatea tenisului cu piciorul. Proiectul nostru devine mai solid pe zi ce trece, iar nivelul jocurile crește de la o etapă la alta” – a conchis Vasile Sorean.

Pe 28 septembrie campionatul revine în Bucovina, municipiul Câmpulung Moldovenesc. Campionatul urmând a fi gazda partidelor etapei a 5-a. Întrecerea se va încheia la Salonta pe 2 noiembrie.

loading...