Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc, împreună cu Teatrul Szigligeti din Oradea, lansează cea de-a patra ediţie a concursului de dramaturgie
Cultura

Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc, împreună cu Teatrul Szigligeti din Oradea, lansează cea de-a patra ediţie a concursului de dramaturgie

Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc, împreună cu Teatrul Szigligeti din Oradea, lansează cea de-a patra ediţie a concursului de dramaturgie,urmând a fi organizat într-un singur tur. Conform tradiţiilor anilor trecuţi, şi în acest an, între cele trei categorii ale concursului, vom avea şi una dedicată lucrărilor scrise în limba română.

Categori „dramAUTOR”

 • Poate aplica orice persoană fizică, cu o lucrare scrisă în limba română.
 • Lucrarea cu care va concura trebuie să rămână neprezentată pe scenă până la sfârşitul anului care urmează după anunţarea câştigătorilor.
 • Concursul nu are restricţii în ceea ce priveşte tematica sau genul lucrării.
 • Lucrarea trebuie să fie exclusiv creaţia, produsul intelectual al concurentului (autorului).
 • Lucrările vor fi acceptate doar în format electronic.
 • Lucrarea pe care juriul o va considera cea mai bună, va fi prezentată pe scena uneia dintre teatrele organizatoare, în stagiunea 2018/2019 sau stagiunea care urmează, în cazul în care ea va putea fi integrată în structura stagiunii.
 • Totodată, organizatorii concursului se angajează la publicarea textului atât în limba română, cât şi în traducere în limba maghiară.

Categoria „Debüt”

Poate aplica orice persoană fizică, cu una sau mai multe drame scrise în limba maghiară, care încă nu au fost publicate sau prezentate pe scenă, sub forma unui spectacol, într-un cadru oficial, profesionist. Lucrarea trebuie să rămână neprezentată pe scenă până la sfârşitul anului care urmează după anunţarea câştigătorilor.

Categoria „drámaÍRÓ”

Poate aplica orice persoană fizică care are deja lucrări publicate sau prezentate pe scenă, cu drame scrise în limba maghiară.

Termenul de aplicare este 30 aprilie 2018. Textele vor fi trimise la adresa office@szinhaz.ro.

Lucrările vor fi trimise sub pseudonim. Emailul va conţine, pe lângă lucrare şi titlul acesteia, doar un pseudonim ales de către autor, respectiv denumirea concursului. Este interzisă afişarea numelui real sau unui nume sub care autorul este deja cunoscut!

Plicul cu numele şi pseudonimul concurentului va fi trimis prin poştă, la adresa Teatrului Tomcsa Sándor:

 • Teatrul Tomcsa Sándor
 • str. Tamási Áron nr. 15
 • 535600 Székelyudvarhely – Odorheiu Secuiesc,
 • Jud. Harghita
 • ROMANIA
 • (DRÁMAPÁLYÁZAT)

Rezultatele concursului vor fi anunţate în septembrie 2018, în cadrul Întâlnirii de Teatru Contemporan „dráMA X”. Numele câştigătorilor vor fi date publicităţii pe platformele online proprii ale teatrelor organizatoare, respectiv sub forma unor comunicate de presă.

Dreptul de a prezenta spectacolele pe baza dramelor premiate le revine, în exclusivitate, teatrelor Tomcsa Sándor şi Szigligeti, pe plan mondial, timp de 2 (doi) ani de la adjudecarea premiilor. Teatrele Tomcsa Sándor şi Szigligeti vor putea, pe baza unor negocieri prealabile cu autorul, să permită folosirea textelor şi de către unii terţi.

Teatrele Tomcsa Sándor şi Szigligeti tratează aplicaţiile în mod confidenţial, lucrările nepremiate vor fi şterse în termen de maxim o lună după anunţarea rezultatelor.

Concurentul este de acord cu publicarea numelui său de către teatrele Tomcsa Sándor şi Szigligeti, în modul în prealabil stabilit împreună cu autorul, în cazul în care lucrarea acestuia va fi declarată câştigătoare.

Teatrele Tomcsa Sándor şi Szigligeti îşi rezervă dreptul de a declara concursul parţial sau în întregime anulat.

Din prezentul anunţ de lansare concurs, nu rezultă vreo obligaţie a Teatrelor Tomcsa Sándor şi Szigligeti de a semna un contract, şi nu se consideră a fi o ofertă de contract.