Teatrul Szigligeti va participa la Festivalul National de Teatru din ocotmbrie
Cultura

Teatrul Szigligeti va participa la Festivalul National de Teatru din ocotmbrie

Spectacolul Trupei Szigligeti, „Camera mea frigorifică”, va participa la cel mai important eveniment teatral din România, Festivalul Naţional de Teatru, care va avea loc în octombrie la Bucureşti.

„Este un text extraordinar de emoţionant, de uman, pe care Theodor Cristian Popescu îl pune impecabil în scenă, ajutat de (…) o trupă pe care am descoperit-o cu mare bucurie la acest nivel de performanţă” – a declarat selecţionera festivalului, Marina Constantinescu, la conferinţa de presă din 5 iulie.

„Este o imensă onoare pentru noi faptul că Teatrul Szigligeti din Oradea a fost selecţionat în rândul trupelor care au prezentat cele mai importante spectacole din această stagiune la nivel naţional. Această primă invitaţie la Festivalul Naţional de Teatru este un feedback pozitiv referitor la faptul că strategia noastră artistică, bazată pe onorarea diverselor aşteptări din partea publicului, dar şi pe atenţia egală acordată atât tendinţelor teatrale clasice, cât şi celor contemporane, este recunoscută la nivel de ţară” – declară Katalin Czvikker, manager-director general al Teatrului Szigligeti.

Premiera naţională a dramei „Camera mea frigorifică” de autorul contemporan francez Joël Pommerat a avut loc în 2016 octombrie, în interpretarea actorilor Trupei Szigligeti. Situaţia de bază este simplă: viaţa monotonă  a colectivului unui supermarket este perturbată de anunţul făcut brusc de şeful suferind de o boală incurabilă: le lasă angajaților toate proprietățile sale, cu o singură condiție: ca aceștia să-i onoreze cumva, o zi pe an, viața. Estelle, batjocorită constant de către colegi, propune un spectacol de teatru despre viața lui Blocq… Detaliile acestui thriller misterios ies la iveală în mod treptat. Producţia a fost pusă în scenă de Theodor Cristian Popescu, aflat la al doilea spectacol realizat cu Trupa Szigligeti, întors la teatrul nostru după numeroase lucrări din Europa şi America.

Festivalul Naţional de Teatru va fi organizat pentru a 27-a oară între 20 – 30 octombrie. În selecţia oficială apar cele mai bune spectacole autohtone ale stagiunii 2016/2017, dar şi alte spectacole invitate, de renume internaţional.

Citeste si: Teatrul Regina Maria va paticipa la Festivalul National de Teatru 2017 cu 2 spectacole

loading...