Teatrul Szigligeti din Oradea participa, in premiera, la Fesitvalul Național de Teatru
Evenimente

Teatrul Szigligeti din Oradea participa, in premiera, la Fesitvalul Național de Teatru

Vineri, 20 octombrie începe cea de-a 27-a ediție a Festivalului Național de Teatru, unul dintre cele mai importante evenimente teatrale din țară. În selecția oficială a festivalului a intrat și spectacolul „Camera mea frigorifică” a Trupei Szigligeti, care participă pentru prima dată la prestigioasa întâlnire din București.

Pe parcursul celor 10 zile de festival patruzeci de companii autohtone vor urca pe marile scene ale Bucureștiului. Pe lângă spectacolele românești vor avea loc expoziții, lansări de carte, respectiv premierele unor teatre de renume mondială, precum Teatrul Națiunilor din Moscova, sau Baletul Preljocaj.

Festivalul National de Teatru 2017

Trupa Szigligeti va prezenta spectacolul „Camera mea frigorifică” în data de 28 octombrie, în Sala Majestic a Teatrului Odeon. „Este un text extraordinar de emoţionant, de uman, pe care Theodor Cristian Popescu îl pune impecabil în scenă, ajutat de (…) o trupă pe care am descoperit-o cu mare bucurie la acest nivel de performanţă” – a declarat Marina Constantinescu, directoarea festivalului la conferința de presă de anunțare a selecției oficiale.

Textul renumitului creator de teatru francez Joël Pommerat prezintă „viața monotonă a angajaților unui supermarket. Aceasta conține două repere majore: ura contra primitivului patron Blocq și glumele la adresa neajutoratei Estelle, de a cărei bunătate toată lumea profită. Dar Blocq bulversează această desfășurare calmă anunțându-le tuturor că mai are puțin de trăit și că le lasă angajaților toate proprietățile sale, cu o singură condiție: ca aceștia să-i onoreze cumva, o zi pe an, viața. Estelle propune un spectacol de teatru despre viața lui Blocq…”

Programul FNT 2017 cuprinde alte două reprezentații cu legături orădene, prezentate de Trupa „Iosif Vulcan” a Teatrului „Regina Maria”.

Festivalul Național de Teatru, ajuns anul acesta la cea de-a 27-a ediție, are loc în perioada 20-30 octombrie 2017. Producătorii Festivalului Național de Teatru sunt UNITER – Uniunea Teatrală din România și Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București. FNT este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, coproducător Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Partener: Institutul Cultural Român. Ediţia de anul acesta îi este dedicată marelui actor Victor Rebengiuc. Bilete la spectacole: www.mystage.ro/fnt.

Informații despre spectacole pe www.fnt.ro. Ediție desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Foto: Oliver Fülöp

loading...