Te simti destept? Mensa Romania organizeaza sesiune de testari in Oradea
Diverse

Te simti destept? Mensa Romania organizeaza sesiune de testari in Oradea

Mensa România organizează, pentru a a doua oara in acest an, o sesiune de testări în Oradea, de aceasta data in 15 decembrie 2018, la Universitatea din Oradea, Campus Central, Corpul C, str. Universității nr. 1, începând cu ora 11:00.
  • Taxa de înscriere poate fi plătită prin SMS (8 Euro+TVA), sau 35 RON prin virament bancar.
  • Data limită pentru înscriere este 13 decembrie 2018, ora 23:59.
  • Vârsta minimă a participanților este de 11 ani.

Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie în 1946 cu scopul de a identifica și pune în legatură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

Singurul criteriu de admitere în Mensa este obţinerea unui scor care va plasează în procentul de 2% al populaţiei. Acest rezultat trebuie obţinut într-un test de inteligenţă aprobat de Mensa. Altfel spus, calitatea de membru este deschisă tuturor celor care au un coeficient de inteligenţă (IQ) destul de ridicat pentru a se clasa între primii 2 dintr-o sută din punctul de vedere al inteligenţei.

Mensa este în primul rând o organizație voluntară orientată spre satisfacerea nevoilor intelectuale ale membrilor săi. Aceștia au deseori opinii și interese foarte variate – de aceea, în fiecare filială națională există așa-numitele SIGs (Special Interest Groups), care reunesc membrii cu interese similare.

Pe lângă partea serioasă de cercetări în domeniul inteligenței, un accent deosebit este pus pe partea socială. Se organizeaza numeroase petreceri, reuniuni informale si excursii pentru a încuraja membrii să intre în contact; de asemenea, există un serviciu SIGHT (Service, Assistance and Hospitality to Travelers), la care pot apela membrii care călătoresc în cele peste 100 de țări unde există filiale Mensa

loading...