Taxe mai mici, in Oradea, la înmormântările din weekend și sărbători, taxe diminuate pentru chiriașii din Piața Cetate
Economic

Taxe mai mici, in Oradea, la înmormântările din weekend și sărbători, taxe diminuate pentru chiriașii din Piața Cetate

Primarul Florin Birta a susținut ieri, 24 noiembrie, o conferință de presă în care a explicat modul de stabilire a acestora și principalele categorii de taxe și impozite la care vor apărea modificări.

Primarul Florin Birta a prezentat tarifele aplicate de Administrația Domeniului Public (ADP) al căror cuantum va fi diminuat.

În urma sesizărilor legate de nivelul taxelor de înmormântare în weekend, chiar dacă ADP are cheltuieli în plus cu aceste înmormântări, taxele suplimentare aplicate vor scădea cu 1000 de lei. Dacă până acum tariful de înmormântare era compus din tariful normal plus o taxă suplimentară de 2000 de lei, iar duminica și în sărbători legale, tariful normal de înmormântare plus o taxă suplimentară de 3000 de lei, aceste taxe suplimentare vor scădea fiecare cu 1000 de lei”, a precizat primarul.

Totodată, în urma solicitărilor venite din partea chiriașilor din Piața Cetate, care au sesizat administrația locală cu privire la scăderea vânzărilor, având în vedere accesul dificil în zonă odată cu începerea lucrărilor la pasaje, Primăria a stabilit să intervină pe două paliere, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu reprezentanții Administrației Domeniului Public (ADP).

„O dată, lor nu li se va aplica rata inflației de 15% care se aplică celorlalte taxe ale ADP-ului, iar pe perioada lucrărilor li se va aplica o reducere de 20% la plata chiriei în Piața Cetate. Per total, o chirie mai mică cu 35% față de alte piețe, pe întreaga durată a lucrărilor din zona respectivă”, a spus primarul Florin Birta.

Ne găsiți și pe Google News