Tarife noi la parcarile din Oradea, incepand de la 1 martie 2017. Vezi lista tuturor tipurilor de tarife
Informatii utile

Tarife noi la parcarile din Oradea, incepand de la 1 martie 2017. Vezi lista tuturor tipurilor de tarife

Primăria Oradea aduce la cunoștința locuitorilor noul nivel al taxelor de parcare, valabil de la 1 martie 2017 pe raza municipiului Oradea, atât în ceea ce privește parcările publice cu plată, cât și parcările supraetajate, dar și tarifele pentru ridicare stabilite pentru acest an.

Creșterile care apar la unele tarife au fost adoptate prin HCL nr. 69 din februarie 2017, privind modificarea HCL nr. 883/2016 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2017. Astfel, tariful pentru ora de parcare la parcările cu durată limitată creşte de la 2 lei la 2,6 lei pe toată raza municipiului, inclusiv la noua parcare D+P de la Piaţa Rogerius, excepţie făcând parcarea supraetajată din spatele Palatului de Justiţie. În ceea ce priveşte parcarea din curtea Primăriei Oradea, unde staţionarea e gratuită în limita a 30 de minute, tariful pentru două ore creşte de la 6 la 8 lei, iar peste acest interval creşte de la 20 la 25 lei. Precizăm că preţul abonamentelor rămâne cel stabilit anterior pentru anul 2017.

În cazul plăţii taxei de parcare prin SMS, tarifele au fost stabilite ţinându-se cont de exigenţele specifice ale operatorilor de telefonie mobilă. Noile tarife sunt: pentru 30 de minute 0,42 euro, pentru o oră 0,83 euro, iar pentru două ore 1,67 euro.

”La solicitările operatorilor de telefonie mobilă s-a făcut o ajustare a tarifelor de parcare, datorită faptului că acești operatori folosesc un sistem de tarifare multiplu de 5 euro cenți. Astfel se explică o creștere de cca 1% la unele tarife de parcare achitate prin SMS”, a explicat directorul Direcției Patrimoniu, Lucian Popa.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News