Târg de joburi organizat la Biblioteca Universității din Oradea în cadrul Săptămânii Carierei (FOTO)
Educatie

Târg de joburi organizat la Biblioteca Universității din Oradea în cadrul Săptămânii Carierei (FOTO)

Astazi, in incinta Bibliotecii Universitare s-a desfășurat  Târgul de joburi, eveniment in cadrul Saptamanii Carierei la Universitatea Oradea, la care au fost prezente zece firme si care au venit cu diverse oferte de locuri muncă, pentru studenți.

Targul face parte din suita de evenimente organizate în Săptămâna Carierei, un proiect organizat de către Centrul de Consiliere și Servicii Privind Cariera împreună cu Universitatea din Oradea.  

Scopul evenimentului este de a oferi șansa studenților să se identifice în funcție de interes și personalitate. Le-am oferit foarte multe variante de locuri de muncă, sunt zece firme care și-au prezentat oferta, nu ne-am oprit aici am încercat să trezim și interesul pentru antreprenoriat al studentului. Pe lângă aceste două acțiuni majore de interes ale evenimentului am căutat să diversificăm programul, să implicăm studenții de la toate facultățile Universității din Oradea. Cei de la Arte au venit cu momente extraodinare reprezentând flashmob-uri, tot ei vor pregăti o paradă a modei și expoziții localizate în Cetatea Oradea. Pe studenți de la medicină îi găsim participând la proiecte de caritate, fiind vorba despre proiectul “Împreună pentru Denisa”. Căutăm să le aducem tuturor la cunoștință ce important este să te respecți pe tine însuți și bineînțeles să îl respecți pe cel de lângă tine și astfel să dezvolți o comunitate frumoasă. Am pregătit și activități culturale, sociale în care vom avea o seară folk, o discotecă și dansuri populare acestea  se alătură evenimentului nostru.“, a declarat pentru InfoOradea, doamna prorector Ligia Burtă.

Firmele participante au apreciat modul de organizare precum și eforturile organizatorilor. “Mi-a plăcut organizarea, a foast ceva diferit față de alte târguri, au adus un plus activitățile dinamice” susține reprezentanta unei firme.

Directoarea Centrului de Consiliere și Servicii Privind Cariera, Adriana Borza ne-a declarat: “Ne așteptam ca numărul de studenți să fie mai mare, aceștia să aibă o reacție mai bună vizavi de promovarea făcută, dar vremea ploioasă ne încurcă foarte mult. Participarea a fost în valuri în funcție de orele libere pe care le-au avut studenți, numărul studenților prezenți a fost undeva la 400-500. Evenimentul durează o săptămână, cu siguranță că unii studenți se păstrează pentru anumite activități și ateliere care încă nu s-au desfășurat.”   

Va reamintim ca in perioada 15-18 mai 2018, în campusul universității are loc „Săptămâna Carierei la Universitatea din Oradea”. Evenimentul este organizat de Centrul de Servicii privind Cariera al UO cu colaborarea organizațiilor studențești și a mediului de afaceri local.

Evenimentul propune un program extins cu acțiuni care se desfășoară la Biblioteca UO, la Filarmonica de Stat Oradea precum și în alte spații din campusul studențesc (Select Student).

CITESE SI: Programul complet al Saptamanii Carierei la Universitatea Oradea

 

loading...