Tanar din Oradea retinut de politisti dupa ce a talharit 3 femei smulgandu-le lanturile de la gat
Stiri Oradea

Tanar din Oradea retinut de politisti dupa ce a talharit 3 femei smulgandu-le lanturile de la gat

Duminică, 10 iunie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor un tânăr de 21 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie în forma continuată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei îl bănuiesc pe acesta că sâmbătă,  9 iunie a.c., în jurul orei 09.20, în timp ce se afla pe strada Traian Lalescu din municipiul Oradea, ar fi deposedat o femeie de 60 de ani, din Oradea, de lănțișorul din aur, de aproximativ 4 grame, pe care aceasta îl purta la gât, provocându-i un prejudiciu estimat la 500 lei.

De asemenea, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că în aceeași zi, în jurul orei 09.40, în timp ce se afla pe strada Iza din municipiul Oradea, ar fi acostat o altă orădeancă de 66 de ani, căreia i-ar fi smuls de la gât un lănțișor din aur, cu cruciuliță, de aproximativ 4 grame, provocându-i un prejudiciu estimat la 500 lei.

Totodată, tânărul de 21 de ani este bănuit că, sâmbătă, 9 iunie a.c., în jurul orei 21.13, pe  strada Corneliu Coposu din municipiului Oradea, ar fi deposedat o altă orădeancă de 54 de ani, de un lănțișor din aur, de aproximativ 9 grame, provocându-i un prejudiciu estimat la 1.300 lei.

În baza semnalmentelor oferite de victime, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost identificat de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea imediat după comiterea primei fapte, ca fiind un tânăr de 21 de ani, din Oradea. Pentru prinderea acestuia au fost mobilizate importante forțe de poliție, în acțiunile de căutare a celui în cauză fiind implicați polițiști de ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de jandarmi. Tânărul a fost prins în jurul orei 22.00, pe strada Lacul Roșu din municipiul Oradea, de o echipă de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, pe baza semnalmentelor furnizate de polițiștii bihoreni.

În urma administrării probatoriului și a cercetărilor efectuate în cauză, sâmbătă, 9 iunie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au reținut pe tânărul de 21 ani, din Oradea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Duminică, 10 iunie a.c., cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie în forma continuată. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Foto: arhiva

loading...