Swimathon Oradea 2024. Record de donatii la cel mai mare eveniment caritabil al comunitatii bihorene
Evenimente

Swimathon Oradea 2024. Record de donatii la cel mai mare eveniment caritabil al comunitatii bihorene

S-au făcut valuri de bine la Swimathon Oradea 2024, evenimentul caritabil ce a avut loc sâmbătă, 15 iunie, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” aflat la a XII-a ediție.

Prezența a mai bine de 2.000 de oameni de bine în tribune și cei peste 900.000 Lei strânși pentru cauzele înscrise la Swimathon Oradea dovedesc implicarea comunității. Valoarea donațiilor obținute anul acesta a doborât toate recordurile de strângere de fonduri ale Fundației Comunitare Oradea, organizatorul evenimentului. Donațiile vor facilita tratamente medicale mult prea costisitoare, vor duce la crearea unor spații educative, vor crește calitatea vieții unor persoane cu dizabilități sau copii proveniți din medii defavorizate, vor contribui la educarea și dezvoltarea tinerei generații, iar lista de bine continuă. Sumele de bani vor merge spre susținerea celor 16 cauze prin intermediul cărora vor fi posibile schimbări în bine în comunitatea bihoreană.

350 de înotători și 59 de echipe formate din colegi de muncă, prieteni, familii sau copii, sportivi, membri de club sau antreprenori, cu toții s-au aliniat la start și au făcut valuri de bine pentru cauzele înscrise în această ediție. Cele mai multe lungimi de bazin au fost efectuate de echipa UNICOM 2 SWIM 2 CEZAR, care a reușit să înoate 78 lungimi de bazin în cele 40 de minute alocate. UNICOM 2 SWIM 2 CEZAR a înotat pentru cauza „Dăm aripi micului Angelman”. Pentru această performanță, din fonduri proprii, Fundația Comunitară Oradea va suplimenta donațiile pentru această cauză cu 1.000 Lei.

Fondurile de peste 900.000 Lei au fost obținute în decursul a peste 2 luni de implicare, bani strânși din donații individuale, din sponsorizări ale companiilor și firmelor implicate. 16 echipe de proiect s-au dedicat derulării unor campanii de strângere de fonduri cu sprijinul Fundației Comunitare Oradea, care le-a oferit suport și mentorare pentre a-și îndeplini obiectivele financiare. Oameni de bine au donat, unii au devenit ambasadori ai cauzelor, alții au ales să înoate în ziua evenimentului și să facă auzite cauzele înainte de eveniment. Swimathon Oradea a dovedit din nou că Bihorul este format dintr-o comunitate de oameni care știe că lucrurile se mișcă dacă faci valuri de bine.

Pentru a oferi șansa fiecărei cauze de a-și atinge obiectivele financiare, campania de strângere de fonduri continuă, iar asta înseamnă că pot fi făcute donații până la data de 15 iulie 2024 în platforma swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte.

Ne găsiți și pe Google News