Supermarketurile și minimarketurile din Bihor verificate de politisti. S-au dat amenzi pentru nepurtarea mastii in spatii inchise
Stiri Bihor

Supermarketurile și minimarketurile din Bihor verificate de politisti. S-au dat amenzi pentru nepurtarea mastii in spatii inchise

Supermarketurile și minimarketurile de pe raza judeţului Bihor, verificate de polițiștii bihoreni, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus.

Miercuri, 14 octombrie, în cadrul acțiunilor zilnice desfășurate sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni au acționat în centre comerciale și în societățile care funcționează în regim de minimarket din municipiul Oradea, Beiuș, Aleșd, Salonta, Marghita și localitățile arondate acestora, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

Astfel, cei 58 de polițiști bihoreni angrenați în aceste acțiuni au legitimat 303 persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 102 societăți comerciale. De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 42 de mijloace de transport.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 97 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 11.250 de lei.

interlink.ro

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

  • Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.
  • – Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.
  • – Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați astfel pe dumneavoastră și pe cei din jur.

Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

Ne găsești și pe Google News