Suntem tara gunoaielor? Alte 23 de tone de deseuri (plastic si cauciuc) oprite in Vama Bors II de politistii de frontiera si Garda de Mediu
Stiri Bihor

Suntem tara gunoaielor? Alte 23 de tone de deseuri (plastic si cauciuc) oprite in Vama Bors II de politistii de frontiera si Garda de Mediu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul, la intrarea în ţară, pentru un mijloc de transport încărcat cu peste 23 de tone de deșeuri, constând în materiale de plastic și cauciuc.

Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijlocului de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de către un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, materiale de plastic și cauciuc, de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 32.170 kg de deșeuri  materiale de plastic și cauciuc, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Ne găsiți și pe Google News