Studiul de fezabilitate al Drumului Expres Arad – Oradea a fost avizat. Cand vor incepe lucrarile
Stiri Oradea

Studiul de fezabilitate al Drumului Expres Arad – Oradea a fost avizat. Cand vor incepe lucrarile

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a anuntat, in aceasta dupa masa, ca studiul de fezabilitate al Drumului Expres Arad – Oradea a primivit avizul Consiliului interministerial pentru avizarea lucrarilor publice.

Finalizarea acestei etape din procesul birocratic este importanta pentru ca urmeaza promovarea si apoi aprobarea in Guvern a indicatorilor tehnico-economici ai proiectul, pasi importanti in acest intreg proces

„Proiectul de hotărâre ar urma să fie promovat de Ministerul Transporturilor în zilele următoare și ar putea să fie aprobat în luna noiembrie într-o ședință de Guvern”, a explicat Ilie Bolojan

De asemenea, edilul judetului Bihor considera ca lucrarile efective ar putea incepe in primavara anului viitor dupa finalizarea etapelor ramase:

  1. adoptarea hotărârii de Guvern privind exproprierea terenurilor afectate de proiect (luna noiembrie) și emiterea deciziei de expropriere;
  2. predarea proiectului tehnic (finalul lunii noiembrie) și realizarea auditului de siguranță rutieră (luna decembrie);
  3. licitația pentru selectarea constructorilor (anunțul ar urma să fie publicat până la sfârșitul anului);
  4. desemnarea câștigătorilor și semnarea contractelor de execuție pentru cele 3 tronsoane în care e împărțit drumul (primăvara anului viitor).

În cazul în care procedurile de licitație vor fi contestate, începerea lucrărilor ar putea întârzia, a mai explicat Ilie Bolojan.

Proiectul este rezultatul unui parteneriat între autoritățile locale din Arad și Bihor, CNAIR și Ministerul Transporturilor.

Ne găsiți și pe Google News