STUDIU. Judetul Bihor pe locul 2 intr-un top al proiectelor de infrastructura din Romania
Diverse

STUDIU. Judetul Bihor pe locul 2 intr-un top al proiectelor de infrastructura din Romania

Peste 2.700 de proiecte verificate din domeniul industrial au susținut industria construcțiilor în perioada 01.05.2017 – 01.05.2018. Conform unui studiu desfășurat de IBC Focus, lider de piață în monitorizarea și publicarea șantierelor active din România, halele depozitare, cele de producție și spațiile logistice au fost la mare cerere și au cumulat o valoare totală estimată de 14.48 mld RON.

Potrivit cifrelor oferite de asistenta virtuală de ofertare la șantiere și proiecte, Victa.ro, domeniul industrial este cel mai bine reprezentat în județe precum: București-Ilfov (218 proiecte), Bihor (210 proiecte) și Brașov (120 proiecte). În ceea ce privesc resursele financiare, deși există județe cu mai multe investiții, identificăm diferențe mari la valoarea și suprafața medie a investițiilor. Astfel, există județe cu un număr mai mic de șantiere, dar cu valoare și suprafață mai mari. Un astfel de caz este județul Maramureș care pe parcursul perioadei analizate a însumat un număr total de 54 de proiecte cu o valoare estimată 1.29 mld RON, județului revenindu-i astfel un loc în top 3 la nivel de distribuție valorică a șantierelor.

santiere Romania

Totodată, în lista firmelor active în domeniu se regăsesc unele din cele mai importante nume din piață. Câțiva din antreprenorii generali care s-au focusat în perioada menționată pe domeniul industrial sunt: CON-A (39% din totalul de lucrări realizate au fost în domeniul industrial), Tama KO Development (72% din totalul de lucrări au fost realizate în domeniul industrial), COSTA V.O:C Impex (49% din totalul de lucrări au fost realizate în domeniul industrial), Flodor Transcom (56% din totalul de lucrări au fost realizate în domeniul industrial) și Kesz Epito Es Szerelo (43% din totalul de lucrări au fost realizate în domeniul industrial).

interlink.ro

De cealaltă parte a baricadei, în cazul firmelor de arhitectură și proiectare, câteva din firmele care se regăsesc în top sunt: Contemporan Proiect, Europroiect Timișoara, Subcontrol. GT Arhitect și OOPY Arhitectura.

IBC Focus, agenție de marketing în domeniul construcțiilor, are drept scop principal furnizarea de cereri de ofertă către companiile care vând materiale sau servicii în construcții. Adiacent serviciilor de promovare și obținere de leaduri, IBC Focus deține cele mai complexe baze de date cu șantierele active din România și are o experiență pe piață de peste 12 ani.

Ne găsești și pe Google News