Cu această ocazie, un student polonez și-a amintit că și în țara lui se pictează ouă de Paști. „E un obicei care reclamă atâta concentrare încât se poate transforma în adicție la un moment dat”, a spus el. Martin, student portughez, crede că pentru el a fost „O experiență distractivă și relaxantă”. Silvia, din Spania, a scris în cartea de impresii a muzeului: „Sunt foarte recunoscătoare să fiu aici și să descopăr tradițiile acestor locuri, oameni drăguți și activități interesante. Paște fericit!”

       Lavinia Ungureanu, muzeograf și responsabil de comunicare al Muzeului Țării Crișurilor, a declarat că își dorește ca atelierul de încondeiat ouă să devină o tradiție, parte a efortului specialiștilor de la Muzeu de a duce mai departe moștenirea spirituală a poporului român.

        Asta nu a fost tot. Dacă tot se aflau în muzeu, oaspeții Universității din Oradea s-au bucurat și de un tur complet al acestuia, ocazie prielnică pentru a înțelege mai bine istoria și tradițiile Țării Crișurilor.

interlink.ro

       La finalul vizitei studenții străini au mai avut parte de o surpriză, colegii lor români implicați în programul Erasmus Orientation Oradea – Student Buddy le-au pregătit o „vânătoare de ouă” în Parcul Bălcescu.