Street FOOD Festival revine in toamna la Oradea. Cum a fost acum? Urmariti GALERIA FOTO
Stiri Oradea

Street FOOD Festival revine in toamna la Oradea. Cum a fost acum? Urmariti GALERIA FOTO

noriel.ro

După 4 zile pline cu delicatese, mult soare, muzică bună și o experiență de festival care a bucurat orădenii, bucătăria Street FOOD Festival se mută la Iași. 55.000 de gurmanzi s-au bucurat în acest weekend în Piața Unirii de experiența culinară ce a reușit să activeze orașul și să aducă din nou la Oradea primul concept de festival de street-food din România.

Sute de rețete gătite la foc continuu de către cei 45 de vendori prezenți în festival au oferit un amalgam de gusturi și au reușit să atragă atenția chiar și a celor mai pretențioși gurmanzi prin intermediu originalității și creativității. Produsele reinventate nu au fost nici ele ocolite, astfel că sarmalele cu păstrăv sau sandwich-urile cu specific street-food au surprins festivalierii. Chef Foa s-a alăturat și el echipei de bucătari și au provocat publicul să-și testeze simțurile în compania unui program artistic ce a îndemnat la relaxare.

Foto credit: Street FOOD Festival

decathlon.ro

“Oradea a devenit deja a doua casă pentru noi. Dacă la prima noastră întâlnire din toamna anului 2016 am început mai timid, cu puțină ploaie, anul acesta am avut parte de un eveniment extraordinar. Am avut parte de un public numeros, pofticios și pozitiv și cred că asta a fost de fapt rețeta succesului pentru acest debut al turului culinar Street FOOD Festival 2017. Doresc pe această cale să vă mulțumesc în numele echipei noastre pentru primire și pentru tot suportul acordat la nivel instituțional, dar și la nivel de parteneri și sponsori. Street FOOD Festival pleacă acum mai departe, la Iași, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Brașov, Alba-Iulia, Timișoara și Bacău, dar abia așteptăm să ne întoarcem în toamnă.”Constantin Covaliu, General Manager Street FOOD Festival

Alături de componenta mâncării, Street FOOD Festival a însemnat și un program artistic bine conturat dar și o experiență care a îndemnat publicul înspre implicarea socială. Astfel, datorită campaniei Share a Meal, publicul a putut oferi o parte din experiența festivalului prin intermediul unor donații care au însemnat peste 80 de meniuri de mâncare duse la adăposturile pentru oamenii nevoiași. Publicul orădean a reacționat pozitiv la această inițiativă și datorită lor, am reușit să aducem zâmbete pe fețele celor a căror soartă este mai puțin favorabilă.

Street FOOD Festival nu se oprește aici, urmează alte 8 orașe în care mâncarea stradală va pune stăpânire și va pune gusturile gurmanzilor la încercare. Mai multe detalii pe website-ul: www.streetfoodfestival.ro

Street Food Festival este un eveniment realizat de Agenția Why Not & Flavours, prezentat de Kaufland România, savurat cu Staropramen.

Street FOOD Festival Oradea a fost un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea si regiune (Visit Oradea).

Despre Street Food Festival

Street FOOD Festival a fost o idee dospită timp de mai bine de 2 ani de către iniţiatorii proiectului care și-au dorit să popularizeze în România un eveniment în aer liber dedicat mâncării spectaculoase gătite și servite în stradă într-un cadru relaxant. Conceptul în sine se bazează pe o experiență inedită ce aduce an de an cei mai buni vendori alături de marii producători de specialități culinare și, evident, pasionații de gastronomie.