Străzi, drumuri, alei rutiere şi spaţii de parcare în noul cartier Ceyrat din Oradea
Stiri Oradea

Străzi, drumuri, alei rutiere şi spaţii de parcare în noul cartier Ceyrat din Oradea

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de ieri, 20 octombrie 2016 au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie ”Străzi, drumuri, alei rutiere şi spaţii de parcare în cartierul Ceyrat din municipiul Oradea”.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 6.094.000 lei (construcţii+montaj).

Trebuie menţionat că prin HCL nr. 404/30 iunie 2015 s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru dezvoltarea unui ansamblu de locuinţe colective pe str. Ceyrat. Pentru acest ansamblu de locuinţe se impune realizarea căilor de acces, a străzilor, drumurilor, aleilor rutiere şi spaţiilor de parcare, precum şi rezolvarea scurgerii apelor pluviale.

schita-plan-cartier-ceyrat-oradea

Astfel, în interiorul ansamblului de locuinţe se vor crea două străzi cu două benzi de circulaţie, trotuare, locuri de parcare, dar şi zone verzi.

Prin urmare, se are în vedere amenajarea în Cartierul Ceyrat a Aleii Trandafirilor şi a Aleii Lavandei, împreună cu dotările aferente. Astfel, în proximitatea Aleii Trandafirilor cu o lungime de aproape 1 km, se vor amenaja 453 locuri de parcare + 16 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, o pistă de biciclete cu o lungime de 788 mp, 172 de locuri pentru parcarea bicicletelor, o platformă pentru deşeuri, dar şi peste 5000 mp de zone verzi.

cartier-nou-oradea

Proiectul vizează şi amenajarea Aleii Lavandei din cartierul Ceyrat cu o lungime de 809 ml.  Aferent acestei străzi se vor amenaja 346 locuri de parcare + 14 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, o pistă de biciclete în lungime de aprox 800 m, 258 locuri de parcare pentru biciclete, platforme pentru deşeuri şi 14.016 mp de zone verzi.

Durata de execuţie a  acestor lucrări va fi de 18 luni.