Strada Piața Bobâlnei și strada Coriolan Hora din Ioșia sunt în curs de modernizare
Stiri Oradea

Strada Piața Bobâlnei și strada Coriolan Hora din Ioșia sunt în curs de modernizare

chilipirul-zilei.ro/
Primăria Oradea prin Direcția Tehnică execută în prezent lucrările de modernizare a străzii Piața Bobâlnei, lucrările fiind executate de firma S.C. Drumuri Bihor S.A – lider asociere, S.C Proexco S.R.L – asociat proiectant și S.C. Drum Asfalt S.R.L – asociat.

Prețul contractului de lucrări este de 575.930, 65 lei fără TVA, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor fiind 22 august 2019.

Până în acest moment au fost realizare următoarele lucrări: săpături la partea carsosabilă pe cele trei bretele ale străzii, așternere strat de balast stabilizat pe toate cele trei bretele și montarea de borduri la carosabil în proporție de 30%. În prezent se lucrează la compactarea stratului de balast și la montarea de borduri pe cele trei bretele.

Totodată, prin Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Oradea se efectuează lucrări de modernizare a străzii Coriolan Hora, executantul lucrării fiind S.C Drumuri Orășenești și S.C Edildrum Construct S.R.L.

decathlon.ro

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este luna martie 2020 iar valoarea contractului de lucrări este de 3.803.579,72 lei fără TVA.

Lungimea străzii Coriolan Hora este de 2.366 m, întregul traseu al străzii fiind alcătuit din 8 aliniamente și 92 de accese la imobile.

Până în acest moment au fost executate următoarele lucrări: săpături în proporție de 15%, o parte din borduri și o parte din lucrările la partea de canalizare. În prezent se efectuează săpături, se așterne stratul de piatră spartă, se montează borduri și se lucrează la partea de canalizare pluvială.

Strada Piața Bobâlnei și strada Coriolan Hora sunt printre ultimele străzi care se modernizează în Cartierul Ioșia, restul străzilor fiind deja asfaltate.