Strada Eugen Groza din Cartierul Grigorescu din Oradea se modernizeaza. Ce alte strazi din cartier urmeaza
Stiri Oradea

Strada Eugen Groza din Cartierul Grigorescu din Oradea se modernizeaza. Ce alte strazi din cartier urmeaza

Locuitorii străzii Eugen Groza din Cartierul Grigorescu vor beneficia în curând de o infrastructură rutieră modernizată. Lucrările au demarat în toamna anului trecut, în prezent fiind turnat primul strat de asfalt.

Situată în partea de sud a municipiului Oradea, în Cartierul Grigorescu, strada Eugen Groza pornește din strada Vasile Stroescu și se termină în strada Nojoridului. Are o lungime de cca 280 de metri și o lățime de 6 metri. Ambele părți ale străzii sunt prevăzute cu trotuare pietonale, delimitate de borduri din beton.


Citeste si: Alte 11 strazi din cartierele Grigorescu si Oncea vor fi modernizate. Vezi care sunt acestea


Până acum s-au executat lucrări de canalizare pluvială, săpături generale și terasamente până la stratul de binder. În lungul străzii proiectate s-a prevăzut amenajarea de spații verzi. Colectarea apelor de pe suprafața părții carosabile și a trotuarelor este asigurată de pantele transversale și longitudinale spre gurile de scurgere. Urmează asfaltarea trotuarelor și a acceselor la proprietăți.

Lucrările de modernizare sunt executate de S.C. Global Industrial S.R.L., iar valoarea este de 598.939,58 lei fără TVA.

In urmatoarea perioada vor fi modernizate si alte strazi: străzile Valentina Boștină, Nicolae Toma, Ștefan Augustin Doinaș, Zaharia Macovei, Ivanyi Odon, Vasile Vartolomei, Hadrian Daicoviciu și Iustin Popfiu în Cartierul Grigorescu.

Ne găsiți și pe Google News