Startup AIR Open Session Oradea – Finanțează-ți creativitatea cu 33.329 de euro
Economic

Startup AIR Open Session Oradea – Finanțează-ți creativitatea cu 33.329 de euro

Reprezentanții proiectului Startup AIR vin în 20 aprilie la Oradea să susțină un eveniment gratuit de informare, destinat persoanelor care au o idee creativă de afaceri și au nevoie de finanțare nerambursabilă.

Află cum să îți finanțezi ideea creativă de afaceri cu 33.329 euro la evenimentul Startup AIR Open Session Oradea organizat vineri, 20 aprilie 2018, ora 18, la Zidul Cetății, Corp C, Sala 4, etaj 2, Oradea, Bihor. Participarea la evenimentul din Oradea este gratuită și se face în limita celor 70 de locuri disponibile. Înscrierea se face prin completarea formularului de participare de e următorul link: https://goo.gl/JU3qRg.

Evenimentul este organizat de Patronatul Tinerilor Întreprinzători Cluj (PTIC) în cadrul proiectului Startup AIR și va oferi informații detaliate despre cum poți să îți deschizi o afacere în mediul urban, condițiile de eligibilitate și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi ca ideea ta de business să fie finanțată cu 33.329 de euro. 

Startup AIR Open Session Oradea este dedicat atât persoanelor care au o idee creativă de afaceri, însă nu știu cum să o pună în practică, cât și persoanelor care vor să își dezvolte abilitățile antreprenoriale și visul de a înființa o afacere de succes.

Despre proiectul Startup AIR

Startup AIR este un proiect dezvoltat de Asociația Inceptus România, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, FiaTest SRL și Patronatul Tinerilor Întreprinzători Cluj (PTIC) având ca scop dezvoltarea mediului de afaceri din regiunea Nord-Vest (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj), educarea și susținerea viitorilor antreprenori în demersul lor de la idee la afacere. Valoarea totală a proiectului este de 14.629.136,72 lei, din care 99,61% reprezintă finanțare nerambursabilă. În cadrul proiectului vor fi finanțate cele mai bune și creative 60 de planuri de afaceri din regiunea Nord-Vest cu granturi în valoare de 33.329 euro, echivalent în lei.

Cursul de dezvoltare al competențelor antreprenoriale și obținerea grantului

Planurile de afaceri vor fi scrise pe durata cursului de dezvoltare a competentelor antreprenoriale care își propune să treacă 400 de viitori antreprenori printr-o serie module practice dezvoltate după cele mai eficiente și utilizate metodologii de lansare a unui startup, care vizează validare a conceptului sau validare a produsului.

Cursul este gratuit, autorizat ANC pentru 60 de ore și va fi livrat de Laviniu Chis și Gina Tamas, doi antreprenori consultanți cu o vastă experiență în domeniul managementului afacerilor. La finalul cursului cei 400 de viitori antreprenori vor avea un plan de afaceri cu care vor intra în competiție pentru unul din cele 60 de granturi în valoare de 33.329 euro.

Cei 60 de antreprenorii aleși pentru acordarea grantului vor beneficia pe o perioada de 18 luni de stagii de practica, servicii personalizate de consultanță și mentorat pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor dorite. Grantul trebuie cheltuit integral în primele 12 luni de activitate și se va acorda în doua transe, 25.000 euro în avans, la momentul semnării contractului de finanțare, iar diferența de 8.329 de euro la momentul realizării unei cifre de afaceri de minim 8.400 euro.

Condițiile de participare în programul Startup AIR

Pentru a putea participa în cadrul acestui program, doritorii trebuie să:

  1. Aibă vârsta peste 18 ani la data înregistrării în proiect;
  2. Aibă reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban al regiunii Nord-Vest;
  3. Intenționeze să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban al regiunii Nord-Vest;
  4. Creeze și mențină două locuri de muncă în cadrul afacerii pe o perioadă de minim 18 luni;
  5. Nu fie acționar majoritar în altă firmă în același domeniu de activitate;
  6. Fie angajat, șomer sau persoană inactivă la momentul înscrierii în proiect.

Înscrierile în program se fac online prin intermediul platformei www.startupair.ro, completând formularul de înscriere și menționând sursa de informare PTIC.

Evenimentul de informare și promovare a proiectului va avea loc Vineri, 20 aprilie, ora 18, la Zidul Cetății, Corp C, Sala 4, etaj 2, Oradea, Bihor. Participarea la evenimentul din Oradea este gratuită și se face în limita celor 70 de locuri disponibile. Participarea se poate face doar prin completarea formularului de participare de e următorul link: https://goo.gl/JU3qRg.

loading...