Start in proiectul de amenajare si pavare a strazii Aurel Lazar din Oradea. (GALERI FOTO)
Stiri Oradea

Start in proiectul de amenajare si pavare a strazii Aurel Lazar din Oradea. (GALERI FOTO)

În ședința Consiliului Local din 26 februarie au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru investiția privind amenajarea și pavarea străzii Aurel Lazăr în vederea transformării în zonă pietonală.

Valoarea investiției este de 11.099.509 lei cu TVA, iar durata investiției va fi de 12 luni.

Pietonalizarea str. Aurela Lazăr a fost inclusă ca proiect prioritar în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană  – SIDU Oradea 2017 – 2023, respectiv în Planul de mobilitate urbană durabilă la nivelul polului de dezvoltare urbană Oradea. Acest proiect va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 4, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Strada Aurel Lazăr urmează să devină în cea mai mare parte pietonală, traficul auto fiind permis doar pentru riverani și pentru mașinile de intervenție. Este vorba de partea până la intrarea în Penitenciar, respectiv până la intrarea în curtea interioară dintre str. Aurel Lazăr și str. Iosif Vulcan, unde Primăria intenționează să construiască o parcare supraetajată.

Strada Aurel Lazăr va beneficia de vegetație din abundență, urmând să fie plantați copaci de dimensiuni mari, care vor asigura umbră și oxigen.

Municipalitatea consideră că zona statuii Aurel Lazăr nu trebuie în niciun fel îngrădită, ea fiind o zonă foarte accesată atât de tineri, cât și de participanții la diverse evenimente sau manifestări.