Stafeta Veteranilor trece, in 24 octombrie prin Oradea
Diverse

Stafeta Veteranilor trece, in 24 octombrie prin Oradea

chilipirul-zilei.ro/
În Anul Centenarului şi în contextul Zilei Armatei României, in data de 24 octombrie 2018,la ora 17:00 “Ştafeta Veteranilor” va ajunge de la Arad la Oradea la statuia Mihai Viteazu aflata in Piata Unirii,  purtătorul acesteia, ultramaratonistul Polgar Levente Ioan (foto), originar din Aiud şi primul sportiv cu handicap acceptat la “6633 Arctic Ultra” va alerga pe traseul Oradea-Carei, în semn de preţuire şi respect pentru toţi veteranii României. Levente va participa la predarea Ştafetei Veteranilor, la Carei, pe 25 octombrie 2018. 

Cu acelaşi entuziasm şi atitudine fata de adevăraţii camarazi, vor participa alaturi de Levente Polgar, biciclistul oradean Cosma Sorin si altii precum si Suciu Mihaela Georgeta tot din Oradea, în activitatea de susţinere a cauzei Invictus, cauză care sprijină luptătorii răniți în teatrele de operații să participe la Invictus Games. 

Ştafeta Veteranilor se desfăşoară în perioada 08-25 octombrie 2018 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor, pe trei trasee simbolice (albastru, galben și roșu). Alergătorii însoțiți de bicicliști pleacă din Tulcea, Giurgiu şi Timișoara, și se întâlnesc pe 25 octombrie la Carei, ultima localitate eliberată în cel de-al Doilea Război Mondial.

Voluntarii poartă tricoul cauzei Invictus, cauză care sprijină luptătorii răniți în teatrele de operații să participe la Invictus Games, mulți dintre aceștia alegând să facă și fundraising pe paginile personale .

decathlon.ro