Spitalul Pelican din Oradea are, din aceasta saptamana, o sectie de Pediatrie
Stiri Oradea

Spitalul Pelican din Oradea are, din aceasta saptamana, o sectie de Pediatrie

noriel.ro
Începand cu data de 13.04.2020 Spitalul Pelican își deschide porțile pentru o nouă specialitate: Pediatria, care vine să completeze seviciile medicale oferite până acum, dar și pentru cerințele și nevoile pacienților noștri. Specialitatea de Pediatrie implică foarte multă responsabilitate, empatie și acuratețe în afirmarea unui diagnostic precum și monitorizarea tratamentului.

Pentru aceasta am ales o echipă de medici pediatri cu multă experiență și implicare profesională, medici dedicați, care vor trata și monitoriza stările de boală ale micilor pacienți, vor oferi asistență medicală 24 de ore din 24 pentru copii, din primele ore de la naștere și până la 18 ani.

Serviciile oferite vor fi efectuate atât în cadrul ambulatoriului dedicat Pediatriei cât și secției de Pediatrie din cadrul spitalului, după cum urmează:

 1. Prin Ambulatoriul de PEDIATRIE oferim consultații pentru:
  • monitorizarea creșterii și dezvoltării copilului
  • alimentația sugarului și copilului
  • sfaturi în legătură cu profilaxia unor afecțiuni (boli alergice, de nutriție, infecțioase)
  • diagnosticul și tratamentul afecțiunilor acute și cronice.

Serviciile medicale de PEDIATRIE pot fi accesate  direct în Ambulatoriul de Pediatrie sau prin consultații de la distanță. Acestea pot fi oferite gratuit prin mijloace la distanță: telefonice sau online (inclusiv prin diverse aplicații WhatsApp, Skype,etc). Prin mijloacele de comunicare prin transmitere electronică, medicul pediatru poate prescrie rețete medicale, conform Ordinului CNAS dat pentru perioada stării de urgență, cu scopul limitării răspândirii SARS-CoV 2. Pentru a accesa aceste servicii la distanță se contacteaza la Call center-ul: 0259 444 444.

decathlon.ro
 1. Secția de Pediatrie din cadrul spitalului:
 • este destinată tratării cazurilor urgente, dar și cazurilor grave, în regim de spitalizare de zi respectiv spitalizare continuă
 • funcționează la etajul I al spitalului nostru (str. Corneliu Coposu nr. 2, Oradea), în apropierea Ambulatoriului de PEDIATRIE
 • dispune de 25 de paturi, cele mai bune dotari și monitorizare a copiilor internați
 • activitatea medicală este asigurată neîntrerupt, 24 din 24 de ore, prin linii de gardă 

În cadrul specialității de Pediatrie  oferim și servicii medicale speciale, oferite de către medicii noștri pe baza supraspecializărilor pe care le-au dobândit:

 • diagnosticul și tratamentul copiilor cu afecțiuni onco-hematologice (dr. MICULSCHI GABRIELA)
  • diagnosticul și tratamentul afecțiunilor cronice ale tractului respirator respectiv ale wheezingului recurent, astmul bronșic, afecțiunilor pulmonare cronice (dr. CLADOVAN CLAUDIA)
  • tratamente naturiste (fitoterapie și aromaterapie), reflexoterapie (dr. CRACIUN ADRIAN)

Coordonatorul Sectiei de Pediatrie, Dr. Claudia Cladovan, medic primar pediatru, cu o supraspecializare în Pneumologie, dornică să înceapă activitatea în cadrul spitalului nostru, relatează motivația pentru care a ales să își desfășoare activitatea în cadrul spitalului nostru: ” Am ales Spitalul Pelican pentru reputația pe care o are fiind unul din cele mai mari spitale private din țară și unicul din Oradea care are inclusă în structura sa și Pediatria. Decizia mea a fost influențată și de șansa de a lucra într-o echipă multidisciplinară alături de colegi cu o foarte bună reputație profesională, din alte specialități, care sunt indispensabili medicului pediatru pentru stabilirea unui diagnostic și tratament, în unele cazuri cu complexitate ridicată. Condițiile de înaltă calitate în care se asigură îngrijirea micuților pacienți, îndeosebi standardele ridicate de igienă, curățenie, sterilizare, care să îi protejeze de riscurile spitalizării, respectiv infecțiile nosocomiale. Îmi doresc din suflet să le oferim micuților pacienți accesul la o medicină bazată pe metode de diagnostic și tratament moderne, dar și condiții de îngrijire similare celor asigurate în spitalele din vestul Europei”.