Spitalul Pelican a achiziționat sistemul robotic ROSA (Robotic Surgical Assistant) pentru chirurgia de înlocuire a genunchiului
Sanatate

Spitalul Pelican a achiziționat sistemul robotic ROSA (Robotic Surgical Assistant) pentru chirurgia de înlocuire a genunchiului

Ne dorim ca pacienții noștri să beneficieze de cele mai avansate tehnologii și tratamente medicale la cele mai înalte standarde internaționale astfel că Spitalul Pelican a achiziționat sistemul robotic ROSA (Robotic Surgical Assistant) pentru chirurgia de înlocuire a genunchiului.

Începând din această lună Centrul Integrat de Ortopedie-Traumatologie din Spitalul Pelican dispune de unul dintre cei mai performanți roboți chirurgicali specializați în chirurgie ortopedică. 

Pacienții din toată țara vor avea acces la intervenții chirurgicale la standarde internaționale, beneficiind de precizia milimetrică a sistemului ROSA Knee.

Cu ajutorul tehnologiei avansate și a echipei medicale de excepție oferim pacienților încrederea că primesc cele mai bune tratamente disponibile și au acces la intervenții chirurgicale la standarde internaționale, beneficiind de precizia sistemului ROSA Knee.

Suntem încântați să vă anunțăm că echipa formată din: dr. Chirea Marius, medic primar Ortopedie-Traumatologie, dr. Coste Remus, medic primar Ortopedie-Traumatologie, dr. Pavel Mihai, medic rezident Ortopedie-Traumatologie, asistați de experți în domeniu ai companiei de tehnologie medicală – Zimmer Biomet, a realizat cu succes primele intervenții chirurgicale de protezare de genunchi asistate de robotul Rosa.

Robotul ROSA Knee aduce precizie, îmbunătățește rezultatele procedurii chirurgicale, oferă siguranță pacientului, o recuperare mai rapidă și mai ușoară, ajutând chirurgul ortoped să adapteze în timp real plasarea implantului de genunchi pentru pacient.

Manevrele chirurgicale implică ajustări milimetrice datorită robotului Rosa Knee care elimină erorile și indică rezultatele pe care le poate obține medicul în urma unei rezecții osoase milimetrice, astfel încât ortopedul să ia cea mai bună decizie.

Ne propunem să îmbunătățim îngrijirea pacienților prin inovație, iar această tehnologie revoluționară promite rezultate excelente pe termen lung pentru pacienții noștri, ajutându-i să-și reia rapid activitatea cotidiană.

Principalele avantaje ale sistemului ROSA Knee

Recuperare mai rapidă, cu îmbunătățiri timpurii ale amplitudinii de mișcare în comparație cu înlocuirea totală clasică a genunchiului;

Precizie și poziționare îmbunătățită a implantului spre deosebire de înlocuirea tradițională a genunchiului;

Precizie chirurgicală – obținerea unei plasări precise a implantului de genunchi este importantă pentru confortul pacientului și pentru experiența sa generală în urma operației de înlocuire a genunchiului;

Tehnologia robotică Rosa utilizează datele colectate înainte și în timpul operației pentru a informa chirurgul despre toate detaliile legate de anatomia unică a pacientului, care pot influența plasarea implantului.

Decizii în cunoștință de cauză

Prin utilizarea datelor furnizate de sistemul de navigație intraoperatorie al robotului, chirurgul poate lua decizii mai bine informate, poate planifica în detaliu și transpune în practică deciziile preoperatorii calculate pentru o intervenție chirurgicală personalizată pe baza nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

Mai mult, Rosa oferă următoarele beneficii semnificative pentru pacienți:

  • Incizii mai mici cu cicatrici reduse;
  • Pierderi minime de sânge;
  • Durere postoperatorie redusă;
  • Spitalizarea şi perioada de recuperare mai scurte;
  • Recuperare rapidă;
  • Risc scăzut de complicații majore;
  • Amplasarea cu precizie a implanturilor;
  • Leziuni reduse ale țesuturilor adiacente;
  • Creșterea longevității implanturilor.

Echipa noastră de medici ortopezi instruiți special în vederea utilizării tehnologiei robotice Rosa: dr. Chirea Marius, medic primar Ortopedie-Traumatologie, dr. Coste Remus, medic primar Ortopedie-Traumatologie, dr. Pavel Mihai, medic rezident Ortopedie-Traumatologie, oferă cele mai avansate proceduri chirurgicale asistate de robotul Rosa în urma participării la un stagiu de pregătire în Belgia sub îndrumarea doctorului Jan Truijen.

Ne găsiți și pe Google News