Spitalul Municipal „Dr Gavril Curteanu” din Oradea a fost dotat cu aparatura medicala de ultima generatie, cu bani europeni
Stiri Oradea

Spitalul Municipal „Dr Gavril Curteanu” din Oradea a fost dotat cu aparatura medicala de ultima generatie, cu bani europeni

evomag.ro

Echipamente medicale de ultimă generație au fost achiziționate de către Spitalul Municipal „Dr Gavril Curteanu” din Oradea, printr-un proiect european ce s-a derulat în parteneriat cu Spitalul Central Județean Békés din Ungaria.

Proiectul s-a derulat din anul 2019 până în octombrie 2021 și a avut un buget  total de aproape 3 milioane de euro. 2,45 de milioane au ajuns la spitalul din Oradea, iar aproximativ 500 de mii de euro la spitalul din Ungaria.

Spitalul orădean a fost dotat cu un RMN performant, aparatură de radiografie-radioscopie digitală, 3 ecografe, un echipament UPS pentru RMN, 4 defibrilatoare manual și o platformă ecografică oftalmologică.

Pentru secţia ATI au fost achiziţionate 5 monitoare şi 5 ventilatoare, un aparat mobil de radiografie digitală, un turn de operaţie 3D full-HD pentru blocul operator, un sistem de transport pe bază de vacuum, un sistem de telemedicină performant, 31 de monitoare de înaltă performanţă, 23 de injectomate şi 23 de infuzomate.

decathlon.ro

Proiectul a fost implementat în cadrul Programului Interreg V-A România – Ungaria și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Axa prioritară 4: Îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătății, pentru obiectivul specific 4.1: Servicii medicale preventive și curative în zona eligibilă îmbunătățite, Prioritatea de investiții 9/a: Investiții în infrastructura medicală și socială, care contribuie la dezvoltarea națională, regională și locală, reducând inegalitățile în ceea ce privește statusul de sănătate, promovând incluziunea socială prin accesul îmbunătățit la serviciile sociale, culturale și recreative și tranziția de la serviciile instituționale la cele comunitare.

Acesta a avut ca obiectiv îmbunătăţirea infrastructurii medicale şi sociale cu scopul reducerii inegalităţilor în ceea ce priveşte statusul de sănătate, promovând incluziunea socială prin accesul îmbunătăţit la serviciile sociale, culturale şi recreative şi tranziţia de la serviciile instituţionale la cele comunitare.