Spitalul de Recuperare din Baile Felix va avea propria sursa de apa termala
Stiri Bihor

Spitalul de Recuperare din Baile Felix va avea propria sursa de apa termala

Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix va beneficia, în cursul anului, de o sursă proprie de apă geotermală, folosită în procedurile medicale de tratament, printr-un proiect finanţat din bugetul propriu.

Anul acesta, vom finaliza proiectul şi vom începe să folosim apa termală din forajul nostru propriu. Ceea ce va duce la nişte economii financiare importante, având în vedere că noi primim apa geotermală de la un furnizor căruia îi plătim lunar o anumită sumă, considerabilă. Vom avea astfel posibilitatea unor alte investiţii pentru pacienţii noştri„, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul spitalului, conf. univ. dr. Nicoleta Ramona Suciu.

Conducerea spitalului a obţinut în urmă cu trei ani licenţa de dare în administrare privind explorarea resurselor de apă geotermală şi apă minerală terapeutică, aprobată prin Ordinul Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale nr. 239/2015. Anul 2019 este al patrulea an din faza de explorare, după ce, în 2018, au fost executate lucrările specifice aprobate pentru anul III de explorare.

Suntem încă în faza de explorare. E un program de patru ani de explorare, care a cuprins obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor, construcţia forajului şi monitorizarea apei. În continuare, vom face demersul pentru obţinerea licenţei pentru exploatare, ceea ce va permite utilizarea apei geotermale în mod continuu. În acest an, cu siguranţă vom avea sursa noastră. Este un vis de circa opt ani, de când sunt managerul acestui spital„, a mai declarat Nicoleta Suciu.

interlink.ro

Sursa: Agerpres

Ne găsești și pe Google News