Spitalele regionale, marea minciuna a guvernelor PSD
Sanatate

Spitalele regionale, marea minciuna a guvernelor PSD

Marele esec al ministrilor Sanatatii din ultimii ani sunt spitalele regionale. Toti au promis ca in 2018 vor finaliza studiile de fezabilitate pentru a obtine banii de la Banca Mondiala, insa acest lucru nu s-a intamplat, iar actualul ministru, Sorina Pintea, spune ca va exista o intarziere de un an.

In vara anului 2017, fostul ministrul al Sanatatii Florian Bodog declara, in prezenta comisarului european, Corina Cretu, ca studiile de fezabilitate pentru aceste spitale vor fi gata pana in luna martie a anului 2018, ceea ce nu s-a intamplat, riscand ca statul sa piarda finantarea europeana pentru intarzierea termenului limita.

Pentru ca in martie studiul de fezabilitate pentru cele trei unitati spitalicesti nu era terminat, atualul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca termenul se extinde pana la sfarsitul anului. Ministrul a spus ca nu a reusit sa recupereze toata intarzierea din ultimii ani, dar ca Romania se afla in “limitele rezonabile”, precizand ca tara noastra nu va pierde banii si ca proiectul se misca destul de repede.

Cu toate acestea, in cadrul conferintei de bilant a anului 2018, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, anunta ca spitalele regionale vor fi construite dupa 2021, dar cu fonduri mai mari din partea Uniunii Europene, precizand ca s-a intarziat din cauza unor proceduri pe care consultantii straini le-au respectat.

interlink.ro

Astfel, constructia celor trei spitale regionale va fi inceputa pe exercitiul financiar 2021-2027, cu mult peste promisiunile PSD, facute in campania electorala din 2016, iar in cazul in care PSD va pierde guvernarea, Spitalele regionale vor fi marele esec al programului de guvernare al PSD.

 

Ne găsești și pe Google News