Spectacol de opera la Beius. Pe scena Casei de Cultura din localitate vor evolua tenori de reputatie internationala
Evenimente

Spectacol de opera la Beius. Pe scena Casei de Cultura din localitate vor evolua tenori de reputatie internationala

Spectacolul intitulat CRACIUN LA OPERA, va avea loc in Municipiul Beius, in data de 17 decembrie 2019, incepand cu ora 18, la Casa de Cultura a Municipiului Beius. Evenimentul este organizat in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Beius si Casa de Cultura din Beius.

INVITAT SPECIAL DE LA OPERA DIN BUCURESTI

Invitatul special al serii va fi baritonul STEFAN IGNAT, directorul general al Operei Nationale Bucuresti. El va interpreta arii celebre de opera si opereta, acompaniat de orchestra Opera Vox.

NUME IMPORTANTE ALE SCENEI NATIONALE SI INTERNATIONALE

Tot in cadrul programului va evolua un tenor cu reputatie internationala, nume care a aparut pe afisele Teatrului Scala, a Operei din Roma, a Festivalului din Split, Opera din Toronto, Opera din Osaka, Opera din Cairo, Opera din Oslo, Opera din Hamburg, etc. CONSTANTIN NICA! Actualmente cetatean elvetian, revine cu mult drag de fiecare data cand este chemat in tara!

Al doilea tenor al serii este solist al operelor din Cluj-Napoca si Bucuresti. STEFAN KORCH este un nume deja cunoscut in toate teatrele si filarmonicile din Romania.

Soprana FLORINA HINSU MARIS, este cadru didactic la Facultatea de Arte din Oradea. Solista pentru cativa ani a Operei de Stat din Viena, cu un palmares international semnificativ, Florina se intoarce intotdeauna cu drag acasa la Beius, orasul sau natal.

Pastrandu-si obiceiul de a promova un tanar artist la inceput de drum intr-un spectacol cu orchestra, Opera Vox promoveaza si de aceasta data in acest spectacol pe tanara studenta oradeanca DARIANA JURJUT.

In cadrul programului serii va interpreta si basul IOAN VRASMAS, directorul Companiei Opera Vox.

PROGRAM ATENT ALES, ARII CELEBRE, DUETE, VALSURI, POLCI, PARTI DE BALET

Programul serii respecta intocmai tipicul unui spectacol de Anul Nou si de Craciun, asa cum se desfasoara in marile capitale muzicale ale lumii, pe langa solistii valorosi, aparand momentele speciale de balet clasic oferite de Ansamblul de Balet Opera Vox, sub indrumarea coregrafului VLAD SEBASTIAN. Astfel ca, publicul va putea admira pe langa coregrafiile speciale ale unor valsuri si cateva parti de balet din spectacolul de balet Spargatorul de Nuci!

Un moment inedit va avea loc in pauza spectacolului cand, in foyerul Casei de Cultura, in cadrul expozitiei de Craciun, Orchestra de Suflatori Opera Vox, va sustine un microrecital de colinde internationale in timp ce publicul spectator se va rasfata cu o cana de vin fiert oferit de Casa de Cultura din Beius. Asadar, o incantare a auzului, a ochilor si a gustului in asteptarea celor mai frumoase sarbatori, oferita de Primaria Municipiului Beius, Casa de Cultura Beius si Compania Opera Vox.

Spectacolul va fi prezentat de Prof. ANCA BANDA.

Conducerea muzicala a serii va fi asigurata de dirijorul MATEI POP, cadru didactic la Academia Nationala de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News